Den årliga distriktslagsmatchen på Skogsvallen!

Ikväll spelas den årliga distriktslagsmatchen mellan Uppland och Södermanland på Skogsvallen som sista förberedelsen inför Halmstadslägret.

Det händer ganska mycket kring spelarutbildningen i svensk fotboll där man bl.a döpt om Elitlägret i Halmstad till Utvecklingslägret, man har dessutom valt att ta bort all selekterande verksamhet före året spelarna fyller 15 år.

– I Uppland har vi dessutom gjort futureteam till en ordinarie del av verksamheten, detta genom att jag tagit ett helhetsgrepp kring futureteam för 15 och 16 åringarna på pojksidan. Syftet med futureteam är i grunden att stimulera fler spelare och inte fastna i att de spelare som är fysiologiskt välutvecklade är de som oftast får mest uppmärksamhet, berättar Oscar Norrby.

Tyvärr så har trakten ingen spelare med i årets upplaga av Upplandslaget men Enköpingsprofilen Norrby är med på ett hörn.

– Jag kommer ha ett kort föredrag kring detta med den nya organisationen dess innehåll i Grillby innan matchstart, där kommer även Upplands spelarutbildare på pojksidan Stefan Nilsson prata lite kort om det jag nämner kort ovan, berättar Norrby.

Upplandstruppen >>>

Uppland vs Södermanland 19:00 på Skogsvallen.

 

Lämna ett svar