Delad pott!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Idrott är långt ifrån rättvist och det fick ESK F16/17 erfara borta mot Sunnersta AIF.

ESK har ändrat om en del i sin uppställning och börjar matchen starkt. Man är rörliga och har ett fint passningsspel. Ett taggat lag idag. Detta gör att ESK får utdelning redan i 6:e minuten. Då gör Klara Friberg 0-1 fint framspelad utav Glorie Onyeukwu Smith.

Två minuter senare får Klara bollen utav Sunnersta målvakten och kan enkelt rulla in 0-2. ESK spelar en bra fotboll. Orosmolnet är Sunnerstas långa bollar bakom backlinjen, som de slår bra och för ofta utan att bli störda.

Efter 30 min får Sunnersta en hörna vilken de gör 1-2 på. En hörna där ESK tjejerna står stilla och tittar. Efter detta blir det mycket mera kamp ute på planen. ESK har ett riktigt vackert anfall som avslutas rakt på målvakten. Sunnersta lyckas istället att kvittera till 2-2 på stopptid, viket knappast speglade matchbilden.

Andra börjar som första, ESK styr. Trots detta så rinner Sunnersta igenom i 48:e minuten och gör 3-2. ESK fortsätter sitt spel och har inte tänkt ge upp. Emma Jansson bryter bollen i 56:e och kvitterar till 3-3.

Det är nu en fysisk match där ESK även lyckas med en del kombinationer. När Sunnersta får en hörna i 67:e minuten, står ESK åter och tittar på när hemmalaget gör 4-3.

Även nu visar ESK härlig moral och tänker inte ge upp. I 82:a minuten får man en frispark som slås på mål av Alva Renman, målvakten räddar, men tappar bollen och Hanna Abdirahman fastställer slutresultatet till 4-4 när hon trycker in returen.

ESK gör en bra match och är det lag som borde vunnit. Skall bli väldigt kul att följa detta talangfulla och duktiga lag i höst.

 

Sunnersta AIF -ESK 4-4 (2-2)

Målskyttar ESK: Klara Friberg 2, Emma Jansson, Hanna Abdirahman.

Logga

Lämna ett svar