Delad pott i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan fick möblera om och sedan slita för att få med sig poäng i derbyt hemma mot Enköpings IS.

Det blev en ganska dålig fotbollsmatch på Korsängen i derbyt mellan SKE och EIS. Hemmalaget fick straxt före avspark en skada på spelmotorn Linus Bylin och tvingades möblera om och det blev påtagligt i spelet.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det var illa då vi redan hade en del spelare på frånvarolistan. Det tog en stund innan vi fick ordning på organisationen i spelet, medger SKE tränaren Per Lygnegård.

Under den första halvtimmen var det rent ut sagt en skitmatch, lagen turades om att ge bort bollen till varandra och frustrationen växte i båda lagen. EIS var den som blixtrade till och kom med en del vassa omställningar som när Mujtaba Nazari frispelas på vänsterkanten, men hemmalagets målvakt – Emil Eriksson gör en bra parad.

Foto: Kent Lundqvist

Under den sista kvarten av halvleken så fick hemmalaget lite bättre ordning på spelet och borde ha tagit ledningen i matchen. John Loberg har en boll i ribban och kort därefter så är Christian Pennerborn först med pannan på en hörna men avslutet räddas på mållinjen och returen dundrar Loberg rakt på täckande EIS spelare.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör det bra med vårt sätt att spela defensivt, det blir jobbigt för SKE att hitta fram även om det hettade till lite här i slutskedet av halvleken, menar EIS tränaren Thomas Thuuri.

Även om matchen inte var någon höjdare så fanns insatsen och båda lagen ville verkligen, men fick ut väldigt lite. EIS var det klart rappare laget och spelet fram till den sista tredjedelen med boll var stundtals bra, men avsluten och passningarna höll inte alls samma klass.

Foto: Kent Lundqvist

I den 53:e minuten så har EIS sin bästa chans att ta ledningen i matchen då pigge Abdirisaq Muhammed kommer loss på sin högerkant, men Eriksson räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skapade sina bästa chanser på fastasituationer och Pennerborn borde nog ha gjort ett mål på någon av sina chanser i andra halvlek. I slutskedet så är det mycket nära att hemmalagets David Rig avgör med en fräckis. Precis in på offensiv planhalva lobbskjuter han påpassligt, men precis på mållinjen kan EIS målvakten Viktor Edin sträcka ut och rädda med besvär.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag fattar att killarna är besvikna så här direkt efter slutsignalen och visst skall vi göra mål på någon av våra chanser. Vi skall dock vara glada åt poängen och att vi fortsatt inte släppt in något mål där jag absolut vill berömma defensiven ikväll, summerar Lygnegård.

– Det kunde ju slutat hur som helst det här. Ett klart fall framåt här i andra halvlek där vi flyttar bollen bättre och snabbare och då hotar vi också bättre. VI är nöjda med poäng och jobbar vidare, summerar Thuuri.

SK Elvan – Enköpings IS 0-0 (0-0)

Spelarbetyg:


Fredrik Klaman EIS


Mohammad Mukdat Latif  EIS


Abdirisaq Muhammed EIS/Emil Eriksson SKE

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar