Delad pott i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: ESK matchade hemma på Korsängen med ett derby mot Håbo FF.

Det blev en första halvlek med mycket kamp mellan damjuniorerna i ESK som tog emot HFF hemma på Korsängen.  Gästande HFF slår långt, springer och får bra hjälp av vinden mot ett ESK som försöker rulla boll där det dock saknas en del fokus.

ESK skulle trots det ändå ta ledningen i 12:e minuten genom Linnea Omnell. 10 minuter senare så var det kvitterat till 1-1 genom Isabell Frykman som trycker in en andra returen från hemmakeepern.

I 36:e minuten tilldöms HFF en frispark utanför straffområdet som förvaltas väl av Alva Lundgren till 1-2, vilket stod sig in i halvtidsvilan.

Andra halvlek kom att se likadan ut som den första rent spelmässigt. Ganska omgående så skaffar sig gästerna en gyllene chans att koppla greppet om matchen då HFF tilldöms en straff, men den chansen tar inte gästerna.

ESK jagar och sliter med sitt spel som inte riktigt är på plats så här tidigt på säsongen, men hemmalaget skulle ändå få till en kvittering innan matchen var över. I den 70:e minuten gör ESK 2-2 på en hörna och återigen är det Linnea Omnell som håller sig framme och målar.

Enköpings SK – Håbo FF 2-2 (1-2)

Målen: 1-0 Linnea Omnell, 1-1 Isabell Frykman, 1-2 Alva Lundgren, 2-2 Linnea Omnell.

Lämna ett svar