Delad pott i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Ett tidigt derby på Enavallen mellan ESK och Fanna BK slutade med delad pott.

Det var ett ganska stort intresse när ESK P13 drabbade samman med FBK P13 i ett derby över 3 x 25 minuter på Enavallen. I solen fick vi se ESK ta tag i taktpinnen ganska så omgående.

Foto: Kent Lundqvist

Det var dock FBK som skapade de första chansen. Med fem minuter spelat så kommer gästerna loss på högerkanten, men hemma-keepern räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden blir det mer eller mindre spel mot ett mål för ESK som ligger på och skapar heta chanser. Det kommer våg efter våg av bra anfall och heta chanser, men bollen utanför, i målramen eller räddas av gästernas keeper. Ganska mirakulöst så går lagen till periodvila med en så här långt mållös match.

Foto: Kent Lundqvist

FBK samlar sig och jämnar ut matchen en smula i mellanakten. Det är dock fortsatt ESK som skapar det mesta som kan tillskrivas – farliga målchanser.

Foto: Kent Lundqvist

Med fem minuter spelat så har ESK en ny boll i målramen. Ganska omgående så har hemmalaget ett nytt friläge, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

FBK kommer efter det att flytta upp spelet och börjar hota ESK defensiven som nu får jobba ordentligt för att hålla rent i sin egen defensiva box.

Foto: Kent Lundqvist

Det håller länge och väl, men till slut så kommer FBK igenom och kan skapa sin hetaste målchans, så här långt, i matchen, men avslutet räddas snyggt av hemma-keepern.

Foto: Kent Lundqvist

Perioden avslutas med att ESK tar sig ur det grepp FBK skaffat sig i matchen och kommer i en bra kontring och ett friläge skapas, men avslutet går utanför vilket ger oss fortsatt 0-0 inför den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden blir tight med två vilt kämpande lag för att få till ett avgörande. Bollinnehavet i perioden får nog tillskrivas gästerna som är de som kommer till mest situationer.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas dock inga direkt heta målchanser, det blir mest ”nästan chanser” för lagen vilket gör att derbyt slutar mållös och med delad pott.

Foto: Kent Lundqvist

 

Enköpings SK – Fanna BK 0-0 (0-0,0-0,0-0)

 

Lämna ett svar