Delad pott i derbyt!

Tight derby slutade med delad pott. Foto: Kent Lundqvist

Derbyt mellan Örsundsbro IF och Enköpings IBK i herrtreans 4:e omgång slutade rättvist med delad pott.

Det blev en derbymatch mellan ett ÖIF som spelade med kombinationer och individuella prestationer mot ett kollektivt organiserat och spelande EIBK.

I den första perioden var det mest boll på EIBK som trots det hade märkbart svårt att hitta in på mål och fram med skotten, gästernas första skott på mål kommer efter 5,18 spelat av perioden. Hemmalaget var betydligt vassare i sina attacker som var mindre till antalet, men betydligt hetare.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK som egentligen inte haft en het målchans fram till den 13:e matchminuten bjuds då på en jättechans och tar också ledningen. Det är Emil Ramström som står för en bollstöld offensivt och gör 0-1 bakom en utlämnad Jonatan Gustavsson i hemmaburen.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det betydligt bättre och rakare spel av EIBK som också är mycket nära att få med sig mer in i periodvilan när Hampus Haraldsson friställer Albin Pettersson med ett bra pass, men avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten rivstartar med två heta chanser fördelade lika mellan lagen. Först är det Ludwig Pettersson som har öppet mål men får bara halvträff och bollen går över och omgående så är det gästernas Joacim Svensson som har samma läge i slottet, men får även han en halvträff som gör att bollen går högt över.

Foto: Kent Lundqvist

Med 5,33 spelat av perioden får hemmalaget chansen att spela fem mot fyra och det tar bara 22 sekunder så ringer det. En bra framspelning av Patrik Rämström till Pettersson som trycker upp bollen i krysset till 1-1 otagbart för gästernas keeper – Eric Cederholm.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalagets Rasmus Lööv har direkt en dubbelchans framför mål, men Cederholm räddar föredömligt. Kort därefter replikerar EIBK efter slarv i hemmadefensiven. Det är Peter Eriksson-Ahlin som håller sig framme påpassligt och gör 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Nu öppnar sig matchen ordentligt och hemmalagets Lööv har en ny chans, men återigen går Cederholm vinnande ur striden. Kort därefter får vi se matchens delikatess då hemmalaget ställer om i en flygande kontring signerad Joakim Johansson och bollen går som på ett snöre fram till en fristående Lööv, men återigen svarar Cederholm för en strålande räddning.

EIBK fortsätter att vara effektiva och skoningslösa när hemmalaget slarvar defensivt. Först ett friläge för Pettersson som Gustavsson räddar, men direkt så får Pettersson revansch då han trycker in 1-3 med 16,57 spelat av mellanakten.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av perioden blir mållös och det tillskrivs bra målvaktsspel i båda lagen.

Den tredje och sista perioden rivstartar. Hemmalaget reducerar till 2-3 med ett välriktat skott från distans av Erik Larsson med trafik framför Cederholm.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter är det mycket nära att EIK utökar sin ledning då Ramström har en jättechans framför mål efter nytt slarv av hemmalaget, men Gustavsson räddar -igen!

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget får fortsatt spela på kontringar mot ett EIBK som är spelförande med boll. Det blir lyckosamt med 5,51 spelat av den sista perioden då Isak Ekström med god hjälp av en turlig sargstuds lyckas pilla in kvitteringen till 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir sedan en nagelbitare resterande av matchen där de två målvakterna turas om att hålla undan för fler baklängesmål. Närmast ett avgörande är gästernas Haraldsson som tar sig loss från sin backplats och avslutar bra, men bollen går i ribban och över med 15 sekunder kvar att spela av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker inte vi kommer upp på den nivån vi kan i spelet och är för ineffektiva mot deras bästa spelare i målet. Vi för den här matchen och borde vinna, men det är svårspelat här på bortaplan och EIBK haft problem genom åren. Tycker att alla deras mål är tursamma då vi gör en bra defensiv match, summerar EIBK-tränaren Johan Lindh.

– Jag tycker deras mål är tursamma, eller vi bjuder dem på alla deras mål efter slarv. Det har varit våra nycklar att inte slarva som vi gör centralt vid alla deras mål. Vi skapar de vassaste chanserna i matchen och jag tycker nog att vi borde gjort något mer mål, men deras målvakt är riktigt bra idag. Sett över 60 minuter är det ett rättvist resultat, summerar ÖIF-tränaren Fredrik Andersson.

Örsundsbro IF – Enköpings IBK 3-3 (0-1,1-2,2-0)

Skott: 30-22 (9-6,8-8,13-8)

Mål,
Period 1: 0-1 (13:59) Emil Ramström.
Period 2: 1-1 (25:55) Ludwig Pettersson, 1-2 (27:36) Peter Eriksson-Ahlin, 1-3 (36:57) Albin Pettersson.
Period 3: 2-3 (41:38) Erik Larsson, 3-3 (45:51) Isak Ekström.

Utvisningar: 1-2

Spelarbetyg:


Jonatan Gustavsson ÖIF/Eric Cederholm EIBK.


Joakim Johansson ÖIF


Hampus Haraldsson EIBK

 

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar