Delad pott i Cupen!

Foto: Kent Lundqvist

Örsundsbro IF och Syrianska FF delade på poängen i Upplandscupen.

– Jag tycker vi gör det okej, men det finns mer att ta ut i gruppen. Åter igen missar vi en bonusstraff, om jag har räknat rätt så har vi missat 8 av 10 bonusstraffar så här långt, kanske något typ av rekord, berättar ÖIF-tränaren Göran Westerberg.

Det var ÖIF som öppnade målskyttet i matchen då Jakob Smedlof gör 0-1 med 11:a minuter spelat. Runt 20 minuter spelat så skulle dock SFF vända på steken efter att Thibault Bukuru Beninka kvitterat och Rami Abbas givit laget ledningen med 2-1. Innan lagen gick till halvtidsvila så kvitterade ÖIF till 2-2 genom nyförvärvet Leonard ”Leo” Levenhagen.

– Vi väljer att ligga kvar med en tre-backlinje hela matchen som blir lite jobbigt i vissa situationer när dom ofta stannar med fyra spelare. Tanken är att vi ska träna på att spela förbi deras första press och utnyttja havet som blev på mitten, nyttigt att träna på.

I den andra halvleken så tar ÖIF sin bonusstraff efter 10 spelade minuter, men den missar ”Leo” och istället är det SFF som återtar ledningen bara någon minut senare då Abbas gör 3-2. Det var ett resultat som såg ut att stå sig matchtiden ut, men med tre minuter kvar att spela så tilldöms ÖIF en straff och den här gången blir det mål när Daniel Kjöraas kvitterar till 3-3.

– Vi skapar mycket framåt, men missar på tok för mycket och så var deras målvakt (Alfred Pantina) duktig. Tycker vi visar att det finns kvalité hos oss när vi gör det jobbigt för ett så bra lag som Syrianska. Någon vecka till med nötande tillsammans så tror jag vi blir riktigt bra i år, avslutar ÖIF-tränaren.

Syrianska FF – Örsundsbro IF 3-3 (2-2)

Målen: 0-1 (11) Jakob Smedlof, 1-1 (19) Thibault Bukuru Beninka, 2-1 (22) Rami Abbas, 2-2 (36) Leonard Levenhagen, 3-2 (57) Rami Abbas, 3-3 (87) Daniel Kjöraas.

Varningar: 5-1
Publik: 60

Lämna ett svar