Defensivseger av EIBK dam!

Kapten Sissel Wiktröm bäst på plan när EIBK vann. Foto: Kent Lundqvist

Tabellåttan Enköpings IBK vann sexpoängsmatchen hemma mot tabellnian IBF Falun U med 6-1 (1-0,1-1,4-0) i den 18:e omgången av damernas div.1.

En skön seger och viktiga poäng där defensiven lade grunden, menar tränare Christer Jones.

Visst var det så att defensiven var på plats, men även det offensiva spelet såg väldigt bra ut stundtals där hemmalaget kom till avslut mycket mer än vi sett tidigare under säsongen. Det fick vi se reda från start och det skapade också ett visst grepp om hemmamatchen mot Falun.

Foto: Kent Lundqvist

Med 7,20 spelat har EIBK den första chansen att ta ledningen i matchen då Louise Andersson står för en bollstöld och hittar Fanny Schenning med öppet mål, men hon får bara halvträff och avslutet går över. Nästa chans har Felicia Karlsson som sliter fram ett läge i slottet, men avslutet tar på axeln på gästernas duktiga målvakt – Alina Redberg och över målet.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK fortsätter att ösa på framåt med bra och snabba uppspel och i den 17:e matchminuten var det nära tre gånger om att hemmalaget tar ledningen, Andersson hittar en friställd Ida Nyholm framför mål som får två chanser som Redberg räddar och även Schennings nästa skott med en fotparad av klass.

Det skulle så äntligen komma en utdelning i periodens näst sista minut då hemmalaget spelar fem mot fyra och man tar in Emma Carlsson som serverar Schenning ett bra läge framför mål och det är 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten är bara 5,20 gammal när 2-0 kommer. Det är Schenning som i läge bakom mål sliter fram bollen förtjänstfullt till Andersson på vänsterkanten och det bara smäller när hon trycker upp bollen i närmsta krysset bakom en chanslös Redberg.

Foto: Kent Lundqvist

Det är fortsatt mycket EIBK som trycker på för mer, men i stället så går man bort sig en av väldigt få gånger i matchen och då reducerar gästerna till 1-2 genom Jennifer Forsberg på en omställning vilket gör att mellanakten slutar lite överraskande 1-1 med tanke på att hemmalaget vinner skotten med hela 15-4!

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden kommer utdelningen på det spelövertag EIBK faktiskt haft hela matchen. Redan efter 35 sekunder är det nära att en friställd Nyholm utökar hemmalagets ledning men Redberg räddar.

Det förlösande 3-1 målet skull komma kort därefter då matchens lirare – Sissel Wikström från sin backplats kliver fram perfekt och bryter ett uppspel och får fritt fram och överlistar Redberg med ett bra avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Efter ett nytt rungande skott av Andersson i insidan av stolpen kommer en otäck händelse, men det är tur att det är de två hårdaste spelarna på plan – Wikström & Nyholm som dundrar ihop på mittplan, dem reser sig upp och skakar av sig den stenhårda smällen och spelar vidare, där hade nog många andra klivit av matchen!

Som ett svar på den smällen kommer Wikström ut på plan kort därefter och avgör matchen med en snygg soloraid som betyder 4-1 för EIBK.

Foto: Kent Lundqvist

Där och då går luften ur ett vilt kämpande Falun som får se Andersson ta skott och på returen petar Nyholm in 5-1 och innan matchen är slut fastställer backen Madeleine Gelin slutresultatet till 6-1 med en riktig rökare från distans.

Foto: Kent Lundqvist

Det var onödigt spännande i matchen där jag tycker vi skall avgöra tidigare med tanke på matchbilden. Det här var en bra seger mot ett lag som haft bra form på sista tiden med två raka segrar och där dem vunnit tre av dem fem senaste matcherna. Riktigt skönt att vi kan prestera och vinna den här sexpoängsmatchen, summerar tränare Kaj Söder.

Enköpings IBK – IBF Falun U 6-1 (1-0,1-1,4-0)

Skott: 48-18 (17-8,15-4,16-6)

Målen
EIBK: Sissel Wikström 2, Fanny Schenning, Louise Andersson, Ida Nyholm, Madeleine Gelin.
IBFF: Jennifer Forsberg.

Räddningar:
EIBK: 18 (8-4-6) 94,7 %
IBFF: 48 (17-15-16) 88,8 %

Publik: 83

Spelarbetyg EIBK:


Sissel Wikström


Louise Andersson/Fanny Schenning


Madeleine Gelin/Ida Nyholm

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

One Response to Defensivseger av EIBK dam!

Lämna ett svar