Defensiven i fokus.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK spelar idag hemma mot Björklinge BK i den fjärde omgången av Damtvåan.

– Vi vet inte mycket om motståndet, vad vi kan se i tabellen så är dem väldigt ojämna i resultaten. Kan tänka mig att vissa matcher lånas det spelare från deras D1 lag. Det är säkert ett ungt lag med mycket spring i benen, berättar Louise Andersson.

Vad har ni jobbat med i veckans förberedelser?

– Denna vecka har vi haft en gästtränare från Örsundsbro IF, Fredrik Andersson. Vi har haft mycket tempo denna vecka och även lagt mycket fokus på tvåmålsspel.

Vad vill ni se i dagens match?

– Denna match gäller det att inte gå ut och underskatta motståndet. Förra matchen mot Frötuna vart vi förvånade att de rullade så fort och hade fart på benen, så denna match får vi inte gå in med några förväntningar alls, utan bara en inställning om att gå ut och ge 100%.

Vad blir viktigast i spelet för att vinna idag?

– Fokusera på försvarsspelet och som alltid, bli tuffare framför mål. Anfallsspelet kommer naturligt och det gäller bara att vi sätter chanserna.

Det är en hel del ändringar i laget som under dagen spikas.

– Laget inför matchen är inte klart än. Vi har flera som är sjuka och är borta för jobb. Vi kommer ha med ett nyförvärv med, Matilda Andersson. Hon har varit med och tränat med oss i tre veckor nu och har spelat i Storvreta IBK för tre år sen! Ett spännande nyförvärv där man kommer få se en bra spelförståelse och fina uppspel, berättar Andersson som avslutar:

– Felicia Karlsson är borta på jobb, även Wendy Yap. Evelina Widberg är borta. Malin Hjelm har varit sjuk i veckan så det är inte klart om hon kommer spela än. Keli Franks kommer kliva ner som back! Vi hoppas på mycket publik denna match och självklart att vi får in lite pengar som vi ska skänka till Cancerfonden!

Matchfakta:
EIBK vs BBKU, Dam div.2, omg:4.
16:30 S:t Ilianshallen.

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar