Defensiven fällde Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC svarade för en minst sagt blek insats hemma mot tabelljumbon Frötuna IF i Herrfyran.

BFBC rivstartade hemmamatchen mot FIF och tog ledningen efter bara 28 sekunder spelat. Det var Dennis Färnström som fick läge högt i slottet och han pangade resolut in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget öste sedan på med bra spel och har en boll i ribban ganska omgående av Färnström. Det skulle dock inte ta lång stund innan nästa mål föll i matchen. Efter bra spel så hamnar bollen hos Philip Durling som vänder om och snärtar in 2-0 bakom gästernas burväktare – Markus Hall.

Foto: Kent Lundqvist

I det här skedet av matchen såg det ut att bli lite av en promenad i skogen för hemmalaget som är fullständigt överlägsna sina motståndare. Det skulle dock förändras i den 15:e spelminuten då Mattias Hjelm pillar in en retur till 1-2 och 18 sekunder var det kvitterat till 2-2 efter jätteslarv av hemmalaget i defensiven vilket gav Markus Frank fritt fram.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget tar då en välbehövlig timeout och spelat planar ut. Det är dock gästerna som får nästa chans, även den en jättebjudning av Bålsta som istället för att försvara står och gnäller på ett domslut. Som tur är för hemmalaget svarar målvakten – Mathias Falkeborn får en strålande parad.

Foto: Kent Lundqvist

Innan periodvilan så kunde hemmalaget återställa ordningen med att ta ledningen. Det är Fredric Elofsson som slår en läcker passning rakt igenom gästernas defensiv till en fristående Pontus Åberg och han styr in 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så tappar Bålsta spelet helt. Det straffar FIF hårt med blixtrande kontringar där Frank, som egentligen inte skulle spela matchen pga. sjukdom, gör fyra nästan identiska mål på kontring. Att det bara är 3-6 inför den tredje och sista perioden får tillskrivas hemma-keepern.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så sjunker spelkvalitén avsevärt och det är nästan spelstopp på varje signal då det skall diskuteras om det var rätt eller fel – trist!

Foto: Kent Lundqvist

Visst det ser ut som att Bålsta jagar en reducering och kontakt, men det är uddlöst och andefattigt. Man kan ju undra varför man inte spelade de juniorer, som spelade i första perioden, som satt fastklistrade på bänken och säkerligen skulle bidragit med ny energi?

Foto: Kent Lundqvist

Det hela slutar med att gästerna gör periodens enda mål och då är det Mattias Hjelm som får peta in en tredje retur när han fastställer slutresultatet till 3-7.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi blir nonchalanta efter den första perioden som vi gör bra. Det är för mycket solo och försök att göra snygga saker än att spela kollektivt bra. Vi förlorar rättvist mot ett för dagen bättre lag, säger BFBC-tränaren Viktor Johansson.


Bålsta FBC – Frötuna IF 3-7 (3-2,0-4,0-1)

Skott: 43-27 (13-10,14-7,16-10)

Målskytt BFBC: Dennis Färnström, Philip Durling, Niklas Bärkås.

Utvisningar: 3x2min – 2x2min

Herrfyran >>>

Lämna ett svar