Debutant räddade ESK Hockey!

Pontus Hagman matchvinnare – 33 räddningar på 34 skott. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey fick slita för att ta tre poäng borta mot Hammarby IF där debutanten Pontus Hagman blev stor matchvinnare.

– Det var en kul match att spela såklart, men jag var nervös innan, medger ESK-målvakten och debuterande Pontus Hagman. Men det är bara bra då det passar mig, det är bara ett kvitto på att jag är påkopplad. Jag är nöjd med min insats då det var en svårmatch, men det viktigaste var att vi tog tre nya poäng.

ESK startade matchen mycket bra och tog omgående kommandot. Ett kvitto på det var att hemmalaget drog på sig en utvisning redan efter 1,42 spelat. ESK etablerar tryck, men det blir bara en hel hög med plexiskott.

Foto: Kent Lundqvist

Hammarby har inte mycket offensivt då de blir tillbakatryckta, men dem stack då och då upp på vassa kontringar och med 4,30 spelat så är det nära. Hagman i målet får svara för ett par svettiga räddningar och Wilmer Lindblad rensar undan en retur på mållinjen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK återtar kommandot igen och Hammarby drar på sig en utvisning till och då ringer det. Efter bra spel så fångar Jesper Sojé in en retur på skott av Mattias Johansson och sprätter in 0-1 bakom den gamla ESK-keepern Rasmus Eklöf i hemmaburen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK borde nog gjort något mål till i den här perioden. Jesper Bärgård står för en puckstöld och friställer Hampus Wallin men han skjuter utanför. Robin Nilsson slår en magisk pass som friställer Daniel Andersson, men Eklöf svarar för en strålande räddning.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra period av oss där vi har bra tryck i spelet och tar bra beslut där ute på isen, framför allt tar vi kampen och kommer vinnande ur de flesta dueller där ute, berömmer ESK-tränaren Robert Kimby.

ESK kommer illa på det direkt i mellanakten och drar på sig en utvisningen som kom att kosta. Hemmalagets Nestor Plarsmo får prickskjuta in kvitteringen till 1-1 med 2,03 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle svara ganska omgående. Vunnen tekning av Daniel Andersson till backen Wilmer Lindblad som lägger ett tyst skott efter isen som Andersson styr i första läget och i andra läget så styr Jesper Bärgård påpassligt in 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan börjar ESK slarva i spelet och drar på sig dåliga utvisningar som kostar initiativet i matchen. Nu tar Hammarby över och ligger på för en kvittering i den sista delen av mellanakten, men målramen och ett ypperligt målvaktsspel av Hagman i ESK-kassen gör att man fortsatt är i ledning när lagen går till periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden fortsätter Hammarby jaga en kvittering. Det är mycket puck på hemmalaget som lyckas missa friläge, Hagman gör ett par bra räddningar och de har en puck till i målramen.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet tar Hammarby ut sin målvakt och satsar på en kvittering, men Bärgård lyckas återigen med en puckstöld och lyfter pucken i mål till den tillresta ESK publikens stora jubel, men det jublet fastnar i halsen när det står klart att det är avblåst för offside.

Foto: Kent Lundqvist

ESK lyckas sedan med mycket kamp ta hem segern och är fortsatt obesegrade efter fyra spelade omgångar av Hockeyettan.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi tappar spelet helt efter halva matchen och det är onödiga utvisningar som gör att vi tappar greppet om det här. Vi hittar inte rytmen i spelet där vi blir fega och hittar inte utgångar ur egen zon som vi vill. Klart att jag är nöjd med tre poäng och en ny seger, men vi har en del att jobba med i spelet, summerar ESK-tränaren.

 

Hammarby IF – ESK Hockey 1-2 (0-1,1-1,0-0)

Skott: 33-23 (10-10,10-9,13-4)

Period 1: 0-1 (09:13) Jesper Sojé.
Period 2: 1-1 (22:03) Nestor Plarsmo, 1-2 (24:59) Jesper Bärgård.
Period 3: x

Utvisningar: 4x2min – 6x2min
Publik: 197

Spelarbetyg ESK:


Pontus Hagman


Douglas Alenbring


Fredrik Lundin/Jesper Sojé

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar