”De sköt sönder oss”

Foto: Kent Lundqvist

Serieledande Enköpings HF P19 fick inkassera säsongens andra förlust hemma mot Tyresö.

– Inte mycket att säga om, Tyresö var det bättre laget, konstaterar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Toppmötet med Tyresö på hemmaplan fick en trist inledning för EHF som fik se gästerna ganska omgående gå fram till leding med 5-1. Hemmalaget jobbar sig dock upp till 6-7 med dryga åtta minuter spelat och är med i matchen igen. Då kommer en ny forcering och ryck av Tyresö som gör 5-0 på hemmalaget och kan sedan utöka sin ledning till hela 17-8 när lagen går till halvtidsvila.

– De sköt sönder oss med sitt tyngre skytte från nio meter samtidigt som vi inte gör mål på våra lägen, berättar Skogäng.

Den andra halvleken blir bättre för hemmalaget som jämnar ut spelet. Med ett bättre spel defensivt får man nu bättre träff på Tyresös skyttar och man vinner halvleken med 16-14, men förlorar matchen med 7 bollar.

– Trots förlusten var det ett bra tillfälle att träna offensivt försvar och försöka minska tid för deras skyttar och vi gör en betydligt bättre andra halvlek fast vi fortsätter att missa många bra lägen i anfall, avslutar EHF-tränaren.

Enköpings HF – Tyresö Handboll 24-31 (8-17)

Målskyttar EHF: Filip Eriksson 6, Mattias Johansson 6, Erik Widén 6, Filip Tapper 2, Oskar Bigelius, Albin Sköld, Anton Lindblom, Max Rydstedt.

Utvisningar: 0x2min – 0x2min

Publik: 40

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar