De politiska partiernas tankar gällande föreningslivet i Håbo Del 6.

Bild: Privat

Med stundande kommunval kan det vara intressant att veta hur de politiska partierna ställer sig till föreningslivet.

Inför kommande kommunval har vi på lokalsport tagit kontakt med samtliga partier med innehavande mandat för att få svar på vart dem står i framtiden gällande föreningslivets faciliteter. Vi valde Håbo kommun som under en låååång tid varit sovandes i denna fråga. Vi gör den inte på Enköping som vaknat och spottat upp sig rejält med ny simhall på gång, ny ishall och sporthall är byggd mm mm …

Det kommer säkerligen finnas dem som tycker att det är för lite ändå och att det behövs mer, så är det säkert men nu väljer vi att ta pulsen på dem som sitter och sover i frågan.

Det har under vår tid på banan (10år) inte hänt ett smack bortsett från den konstgräsplan som byggdes av HFF själva, en flopp blev det som sedan rättades till med hjälp av kommunen. Det har däremot lagts ned en stor plats på Övergran och absolut inget har tillkommit för föreningslivet.

Vi kan konstatera att kommunen växer och det är miserabla föreningsförhållanden som gör att hela begreppet står och stampar eller till och med försvinner inom vissa områden. Vi gick då ut och frågade de politiska partierna som idag har mandat vad dem kommer att göra åt saken och när dem skall göra det om dem skall göra något.

Vi ställde frågorna:
Hur er agenda ser ut för att utveckla & förbättra föreningslivet/Idrottsklubbarnas lokaler och planer/arenor? En tidsplan för att genomföra detta?

Tillfrågade partier: Socialdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Bålstapartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet.

Bild: Privat

Idag är det Bålstapartiets tur att svara genom Owe Fröjd.

Bålstapartiet vill att man utnyttjar Grön Dalen på ett bra sätt, ett föreningshus har det pratats om årtal, utan något hänt, du är det dags. Även så borde man kunna utnyttja Gröna Dalen för att anlägga en utomhuspool med omklädningsrum, café etc. även minigolfen skulle kunna få plats.

Vi skull även vilja att bygga fler mindre konstgräsplaner för träning, alla behöver inte vara fullstora, gärna i anslutning till våra skolor.

Vi bör göra en inventering av kommunens alla föreningslokaler och fundera på hur de används, och vem som bäst behöver dessa.

Detta är beslut som måste tas under kommande mandatperiod, och även påbörjas.

Imorgon måndag kan ni läsa om vad Kristdemokraterna svarar.

Läs även:
Vänsterpartiet genom Charlotta Bjälkebring Carlsson >>>

Liberalernas genom Anders Cyrillus >>>

Moderaternas genom Jan Sundling >>>

Sverigedemokraterna genom Michael Rubbestad >>>

Socialdemokraterna genom Agneta Hägglund >>>

 

 

 

Lämna ett svar