De politiska partiernas tankar gällande föreningslivet i Håbo Del 4.

Bild: Privat

Med stundande kommunval kan det vara intressant att veta hur de politiska partierna ställer sig till föreningslivet.

Inför kommande kommunval har vi på lokalsport tagit kontakt med samtliga partier med innehavande mandat för att få svar på vart dem står i framtiden gällande föreningslivets faciliteter. Vi valde Håbo kommun som under en låååång tid varit sovandes i denna fråga. Vi gör den inte på Enköping som vaknat och spottat upp sig rejält med ny simhall på gång, ny ishall och sporthall är byggd mm mm …

Det kommer säkerligen finnas dem som tycker att det är för lite ändå och att det behövs mer, så är det säkert men nu väljer vi att ta pulsen på dem som sitter och sover i frågan.

Det har under vår tid på banan (10år) inte hänt ett smack bortsett från den konstgräsplan som byggdes av HFF själva, en flopp blev det som sedan rättades till med hjälp av kommunen. Det har däremot lagts ned en stor plats på Övergran och absolut inget har tillkommit för föreningslivet.

Vi kan konstatera att kommunen växer och det är miserabla föreningsförhållanden som gör att hela begreppet står och stampar eller till och med försvinner inom vissa områden. Vi gick då ut och frågade de politiska partierna som idag har mandat vad dem kommer att göra åt saken och när dem skall göra det om dem skall göra något.

Vi ställde frågorna:
Hur er agenda ser ut för att utveckla & förbättra föreningslivet/Idrottsklubbarnas lokaler och planer/arenor? En tidsplan för att genomföra detta?

Tillfrågade partier: Socialdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Bålstapartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet.

Idag är det Sverigedemokraternas tur att svara genom Michael Rubbestad.

Sverigedemokraterna anser att de lokaler som finns i kommunen vilka alla föreningar har tillgång till måste bli flera. Vi driver likt många andra partier frågan om ett ”allaktivitetshus” där det finns flertalet generella lokaler som skall passa fler verksamheter än bara några få, dvs allt ifrån den lilla föreningen till det stora eventet/konserten.

Detta är ett arbete som borde påbörjats för länge sedan och det är vår ambition att detta skall bli verklighet snarast det är möjligt. I samband med den nybyggnation som planeras i kommunen anser vi det även vara viktigt att allmänna lokaler som kvarterslokaler planeras in, som i viss utsträckning och i mån av plats även skall kunna göras tillgängligt för det lokala föreningslivet.

Vidare är vår ambition att generella föreningslokaler, eller samlingslokaler i allmänhet, även skall göras tillgängliga utanför centrala Bålsta så att hela kommunen ges samma möjligheter till ett aktiv föreningsliv.

Sverigedemokraterna vill även titta vidare på möjligheterna kring ett föreningshus som närmast kan jämföras med kontorshotell där föreningar har dels egna lokaler dels gemensamma utrymmen för vilka man kan dela kostnader, lager och resurser.

Imorgon lördag kan ni läsa om vad Socialdemokraterna svarar.

Läs även:
Vänsterpartiet som svarar genom Charlotta Bjälkebring Carlsson >>>

Liberalernas genom Anders Cyrillus >>>

Moderaternas genom Jan Sundling >>>

 

Lämna ett svar