De politiska partiernas tankar gällande föreningslivet i Håbo del 3.

Bild: Privat

Med stundande kommunval kan det vara intressant att veta hur de politiska partierna ställer sig till föreningslivet.

Inför kommande kommunval har vi på lokalsport tagit kontakt med samtliga partier med innehavande mandat för att få svar på vart dem står i framtiden gällande föreningslivets faciliteter. Vi valde Håbo kommun som under en låååång tid varit sovandes i denna fråga. Vi gör den inte på Enköping som vaknat och spottat upp sig rejält med ny simhall på gång, ny ishall och sporthall är byggd mm mm …

Det kommer säkerligen finnas dem som tycker att det är för lite ändå och att det behövs mer, så är det säkert men nu väljer vi att ta pulsen på dem som sitter och sover i frågan.

Det har under vår tid på banan (10år) inte hänt ett smack bortsett från den konstgräsplan som byggdes av HFF själva, en flopp blev det som sedan rättades till med hjälp av kommunen. Det har däremot lagts ned en stor plats på Övergran och absolut inget har tillkommit för föreningslivet.

Vi kan konstatera att kommunen växer och det är miserabla föreningsförhållanden som gör att hela begreppet står och stampar eller till och med försvinner inom vissa områden. Vi gick då ut och frågade de politiska partierna som idag har mandat vad dem kommer att göra åt saken och när dem skall göra det om dem skall göra något.

Vi ställde frågorna:
Hur er agenda ser ut för att utveckla & förbättra föreningslivet/Idrottsklubbarnas lokaler och planer/arenor? En tidsplan för att genomföra detta?

Tillfrågade partier: Socialdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Bålstapartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet.

Idag är det Moderaternas tur att svara genom Jan Sundling.

Under mandatperioden inledde Moderaterna i Håbo sin satsning på kommunens föreningsliv. En arbetsgrupp under ledning av mig har genomfört flertalet besök hos föreningar med olika inriktningar runtom i kommunen.

Något som upptäcktes under dessa besök var just bristen på lokaler för föreningslivet. Kommunen växer och då även föreningarna. Kommunen behöver de närmaste åren göra stora investeringar på lokaler och anläggningar på ett smart och effektivt sätt och det förutsätter en ekonomi i balans. Det behövs tex en ny simhall, ny ishall, fler fotbollsplaner som tillåter spel året runt, renovering av idrottsplatsen i gröna dalen och gymnastiksalar och innebandyplaner, listan kan göras lång. Det behövs även lokaler för föreningar som inte är inriktade på sport, därför behöver vi bygga föreningssalar. Planeringen på föreningslivet behöver göras på lång sikt, vilket saknats under många mandatperioder. Moderaterna ser det enorma värdet i ett rikt föreningsliv och ser det som en investering på framtiden. Moderaterna söker därför väljarnas stöd i valet för att kunna leda vägen mot ett starkare föreningsliv, tillsammans med kommunens föreningar.

Imorgon fredag kan ni läsa om vad Sverigedemokraterna svarar.

Läs även:
Vänsterpartiet som svarar genom Charlotta Bjälkebring Carlsson >>>

Liberalerna genom genom Anders Cyrillus >>>

 

 

 

Lämna ett svar