De hedersamma förlusterna fortsätter att regna in för ESK Hockey!

ESK skakade VIK rejält på bortais och var värda poäng – igen! Foto: Kent Lundqvist

Det vill sig inte för ESK Hockey när dem ställs mot topplagen i Hockeyettan, serieledande VIK Västerås HK kom undan med hjärtat i halsgropen när dem vann hemma med 3-2 (0-1,1-0,2-1).

Det grinar illa för ESK Hockey som inkasserade sin femte raka förlust i Hockeyettan då man föll med uddamålet 2-3 borta mot tabellettan VIK Västerås HK i ett spännande sekunddrama.

Tycker vi gör en av våra bättre matcher som helhet. Vi har ett fint lugn i försvarsspelet och vårdar pucken bra i första perioden, berättar tränare Robert Kimby.

Det var ESK som var det bättre laget under de inledande 20 minuterna av matchen. Med knappa 7 minuter spelat så agerar hemmalagets defensiv släpphänt kan man såga och det straffar Ludwig Ahlin påpassligt med att göra 0-1. Det var också ett rättvist resultat som stod sig perioden ut.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten blir det rörigt för ESK då man drar på sig sammanlagt 29 utvisningsminuter, Rickard Eriksson tar en 5+20 (MP), Ahlin och Jesper Sojé varsin 2 minutare?! Det är dock så att en kombo av bra defensivt spel i box och ett rent ut sagt uselt Powerplay av VIK kommer ESK undan baklängesmål. Med all rätt tar headcoach i VIK – Thomas Paananen sin timeout och reder ut begreppen med sina mannar.

Foto: Kent Lundqvist

Paananen får bra svar av gruppen, framför allt av Johan Skiöld som snyggt hittar Marcus Bergman som gör sitt 7:e mål för säsongen när han lyfter upp pucken i nättaket bakom ESK keepern Simon S:t Cyr till 1-1 med dryga halva matchen spelad. Det är ett resultat som står sig perioden ut.

Foto: Kent Lundqvist

Det såklart tufft med 9 minuter i boxplay, men att hålla VIK till enbart 8 skott på mål får ses som ett bra betyg. Menar Kimby.

Inledningen av den tredje och sista perioden är bara 2,04 gammal när den forna Enköpingslinan slog till, Kevin Weiskog, Oscar Pettersson och Petter Mattsson som gör 2-1 med ett riktigt högklassigt avslut.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle dock ganska omgående få chansen att kvittera den ledningen då hemmalagets Anton Brandhammar drar på sig en utvisning, men med 6 sekunder kvar den chansen i powerplay så står Wieskog för en patenterad tackling och pucken hamnar hos Pettersson som skrinnar iväg gör 3-1 i spel fyra mot fem, ridå ned för ESK?

Foto: Kent Lundqvist

Icke! Denna årgång av ESK är hårdingar och inga som viker ned sig i första taget. Målet fungerar i stället som någon form av energipåslag och nu sätter laget hårt tryck på VIK som får jobba för att freda sig, det kostar en ny utvisning och då tar ESK betalt. Först en timeout och ut med S:t Cyr till förmån för en extra spelare, spel sex mot fyra och då reducerar Daniel Andersson till 2-3 med knappa fem minuter kvar av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det darrigt i hemmalaget som nu ser ut som allt annat än serieledare. ESK trycker på och som en följd av detta får hemmalagets Johan Skiöld sätta sig på botbänken med 2,40 kvar att spela, men trots spela sex mot fyra så kommer VIK undan med hjärtat i halsgropen och vinner med 3-2.

Se höjdpunkterna från matchen här >>>

Rent spontant så skall vi vara glada för att vi tar poäng överhuvudtaget i den här matchen. Vill skicka en stor  eloge till ESK som gör en fantastiskt bra bortamatch, vi går i fällan gång på gång och lyckas inte hitta vägar får att luckra upp dem, men på något sätt vinner vi ändå matchen och det är en styrka i sig, säger VIK tränaren –  Thomas Paananen på klubbens hemsida.

– Vi plockade ”keepern” tidigt när vi får ett Powerplay och lyckas få till en reducering, tyvärr räcker det inte till en kvittering, men på de stora hela gör vi en jättebra bortamatch, summerar Kimby.

 

VIK Västerås HK – ESK Hockey 3-2 (0-1,1-0,2-1)
Skott: 24-25 (9-8,8-3,7-14)

Målen,
Period 1: 0-1 (06:43) Ludwig Ahlin.
Period 2: 1-1 (33:30) Marcus Bergman.
Period 3: 2-1 (42:02) Petter Mattsson, 3-1 (48:34) Oskar Pettersson, 3-2 (55:16) Daniel Andersson.

Utvisningar: 8 (0:2:6) – 29 (0:29:0)

Publik: 2400

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar