Damtrean går igång för Håbo FF!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Håbo FF drar idag igång sin tävlingssäsong med hemmapremiär mot det tippade topplaget Östhammars SK.

– Kul! Pirrigt! Förväntansfull! Spännande! ÄNTLIGEN! Som vi har längtat. Det ska bli förbaskat roligt att få sparka igång säsongen på allvar, berättar HFF-tränaren Jonny Atterlöf.

Hur ser det ut i truppen inför premiären?

– Bästa på många år skulle jag säga. En bredd som är svårslagen på den här nivån med hela 33 spelare och som alltid finns det några på skadelistan, några som inte riktigt är redo för 90 minuter. Men i det stora hela en homogen trupp med riktigt bra lagmoral och sammanhållning. Vi som alla andra har haft en lång försäsong men samtidigt haft bra träningsnärvaro och med, vad jag hoppas, rätt fokus lyckats lyfta vår lägsta-nivå betydligt samtidigt som våra toppspelare fått ordentligt med utmaningar. Vi har i princip konkurrens på varenda position, berättar Atterlöf som fortsätter:

– Vi har också fått in rutin i vår annars unga trupp (snittålder drygt 19 år) med hemvändare/återvändare. Vår kapten Emma Widström är tillbaka efter ”mammaledighet”. Hon har samtidigt fått en ny lekkamrat på mittmitt i Håbo-fostrade Natalie Chehadé som efter spel i bl.a. AIK och Sundbyberg vänt hem till Bålsta efter studier. Även tidigare håbo-spelaren Caroline Andersson är tillbaka efter ”mammaledighet” och vårt senaste tillskott i Victoria Kjöraas som väljer att dra på sig röda tröjan även i år. Givetvis otroligt tunga förstärkningar allihop, men vi får heller inte glömma alla spelare som varit med oss hela resan, jag tänker främst på Therese Akmar som haft en fantastik utvecklingskurva. Jag tror det kommer skrivas mycket om henne i år. Dessa namn backas givetvis upp av alla andra i truppen som med en fin utveckling bildar vad jag tror ett riktigt starkt lag 2020.

Vad vet ni om motståndet?

– Duktiga, starka! Östhammar får nog räknas som en av favoriterna till seriesegern. Nu vet jag inte vilka spelare som kommit eller gått hos dem, men våra två matcher förra året summeras 2-17 (1-13 borta och 1-4 hemma), så vi har en gedigen och rolig utmaning på söndag. Revansch att utkräva!

Vad vill ni se i spelet och vad kommer krävas för seger?

– Vi möter ett lag med duktig framspelare och vass spets. Vi behöver vara disciplinerade i vårt försvarsspel med värderad press och stänga ytor både i lagdelarna och mellan lagdelarna. Något vi tränat bra på och fått fin utdelning. Anfallsmässigt är vi klasser bättre i år. Vi är betydligt tryggare med boll, vi har en grundidé jag tycker har saknats tidigare och vi värderar situationerna mycket bättre. Med rätt tålamod med boll kan det här bli en riktigt rolig tillställning på vår nya hemmaborg Futurum, avslutar HFF-tränaren.

Matchfakta:
HFF vs ÖSK damtrean, omg.1
14:00 på Futurum

Lämna ett svar