Damjuniorfotbollen på stark frammarsch i ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Att det är svårt att behålla juniorer i damfotbollen har ESK tagit som en utmaning och är nu på stark frammarsch.

ESK har sedan ett par säsonger sedan jobbat stenhårt med att alla skall få plats, det skall finnas anpassad speltid för allas nivå och viljan att spela fotboll står i centrum.

– Vi har en absolut tro och inställning att det vi gör är rätt för alla i vår trupp, säger ESK-tränaren Andreas Eriksson.

Tränarna FV: Andreas Yttermark, Tommy Velander, Magnus Eriksson och Andreas Eriksson. Foto: Kent Lundqvist

Till den kommande säsongen så skall det finnas två serier att spela för tjejerna i laget.

– Ja, vi kommer spela både i en regional SM serie F17 och Uppland F16/17 Avancerad. Det gör att alla i truppen har matchmöjlighet efter sin egen ambitionsnivå och vad som är möjligt i perioder för spelarna. Det är en tuff ålder de är i just nu med skolan och då är det bra att kunna variera sitt spelande mot de perioder det är mycket i skolan.

Hur ser truppen ut i dag om man jämför med förra säsongen när ni vann serien?

Foto: Kent Lundqvist

– Den är bra och den har blivit större med några nya spelare som anslutit. Vi kanske inte har den där riktiga toppen som vi hade förra säsongen, men nu har vi en jättebred och bra trupp med mycket stor potential.

I truppen så har det anslutit spelare som inte kommer från Enköping och det är ett bra kvitto på att man jobbar rätt.

Fv: Alva Renman, Linneá Danell, Alva Wilhelmsson, Agnes Vilén, Olivia Suomela. Foto: Kent Lundqvist

– Vi har sex nya spelare och det är både från Enköping och utifrån. Vi har målvakten Agnes Vilén från Norrby SK, Linnea Eurenius-Rödell från Sunnersta AIF, Alva Wilhelmsson & Linnéa Danell från Håbo FF och Alva Renman & Olivia Suomela från Fanna BK. Alla kommer att bidra i truppen.

Försäsongen har varit som för alla andra, men det är trots det ändå riktigt uppåt för damjuniorerna i ESK.

Foto: Kent Lundqvist

– Tjejerna har gnuggat på riktigt bra och vi har i stort sett varit runt 20 spelare på varje träning, utom idag när ni kommer, skrattar Andreas. Vi har ett bra samarbete med A-laget och vi 10 spelare som i grupper om 5 & 5 tränar med dem 1 gång i veckan. Alice Lindberg och Lisa Faber är med två gånger i veckan. Vi själva kör fyra dagar i veckan med tre pass boll och ett renodlat fyspass.

Foto: Kent Lundqvist

Hur ser ni på kommande säsong resultatmässigt?

– Vi har en målsättning med att se det här året som ett läroår, jobba med utveckling och se till att alla i gruppen har möjlighet att spela fotboll. Självklart vill vi vinna matcher, men vi vet att det kommer bli ett tufft år och får ta det som en utmaning att hitta vinster i SM serien, men i Uppland så skall vi kunna vara på den övre halvan, avslutar Andreas.

Lämna ett svar