Damfemman!

Foto: Kent Lundqvist

Damfemman: Härnevi BK tog en dubbel och Örsundsbro IK fortsätter att övertyga i serietoppen.

I helgen och i veckan var alla tre representationslagen i Damfemman i farten. ÖIF som svarade för en imponerande insats när man städade av Vaksala SK 4 på bortaplan och befäste sin plats i toppen.

Med knappa kvarten spelad såg Matilda Berghagen till att det var 0-1 på tavlan. Det var ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan, men andra halvlek hann knappt starta innan det var kvitterat till 1-1 på straff.

Det verkade bästa hos ÖIF som tydligen slog i en växel till på en sekvens av tre minuter så var det 1-3 efter två mål av Mikaela Pettersson. Innan matchen var slut så fastställde Emma ström slutresultatet till 1-4.

Det var också ett derby i helgen där Södra Trögds IK tog emot Härnevi BK hemma på Trögdsvallen. Det var avgjort redan efter 45 spelade minuter. Jennifer Björklund såg till att det var 0-1 bara sekunder efter avspark. Sedan rann det på och med dryga halvtimmen spelad så hade Björklund gjort ett hattrick och innan halvtidsvila så utökade Nathalie Hjälm till 0-4.

Tidigt i andra halvlek så gör Björklund sitt fjärde mål i matchen, 19 totalt för skyttedrottningen, och innan matchen var slut så fastställer Paulina Karlsson slutresultatet till 0-6.

Tabelltrean HBK följde upp derbysegern med att hemmabesegra tabelltvåan Östervåla i den 10:e omgången under torsdagskvällen. Det startade dock illa då hemmalaget fick se gästernas Emma Valleräng gör 0-1 med dryga kvarten spelad. HBK skulle komma tillbaka och kvittera och då är det Jennifer Björklund som håller sig framme precis innan halvtidsvilan och gör 1-1 med sitt 20:e mål för säsongen.

Den andra halvleken skulle bli tight och jämn, men det skulle komma ett avgörande. Med dryga timmen spelad så avgör hemmalaget toppmötet med att göra 2-1 (oklart med målskytt) och den segern betyder att HBK nu är ny tabelltvåa bara 4 poäng bakom serieledande ÖIF.

STIK spelade även dom en viktig match i veckan. Det var ett bottenmöte borta mot Morgongåva och det skulle komma att bli en riktig målkavalkad på Ramsjövallen.

Hemmalaget rivstartar och har ledningen med 2-0 med tjugotvå minuter spelat av matchen, men STIK skulle komma tillbaka och vända på steken. Under en sekvens av fem minuter så ser Lova Axberg till att det var 2-3 i halvtid.

När sedan samma Axberg gör 2-4 med dryga timmen spelad var greppet kopplat, trodde nog alla. Men tyvärr så faller STIK ihop under den sista delen av matchen och hemmalaget kan vända på matchen och vinner tillslut med 6-4 vilket gör att STIK nu är tabelljumbo.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar