Damer div.1!

ESK dam anno 2018. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK siktar in sig på en ny spännande säsong med en hel del nytt i spelet och i serien.

Vi tog ett snack med tränare Lovisa Delby om förutsättningarna gällande stundande tävlingssäsong.

Hur har du upplevt försäsongen och varför?

– Vi har haft mycket bra träning i vår fysiska förberedelse där Johannes på Atletverkstan ansvarat sedan december. Gällande fotbollsbiten har det varit en hyfsat spretig försäsong. Vädret har ibland tvingat oss till inställda träningar. Sjukdomar, studier och jobb har gjort att vi väldigt sent kom igång i rejäla träningar som hel trupp.

Foto: Kent Lundqvist

Hur tycker du att ni kommer matchförbereda?

– Vi är senare i planeringen än tänkt men utgår från där vi nu är och kommer att se varje match som en mycket viktig del i vårt arbete framåt. Tycker dock att vi fått en bra utveckling de senaste veckorna, i och med fler folk och större kontinuitet på träningarna. Vi har också kunnat ställa upp med liknande trupp till de senaste träningsmatcherna vilket förstås är viktigt för utvecklingen i vårt spel.

Hur ser du på serien, vilka blir topp 3?

– En serie med nykomlingar enbart från div 2, inget tidigare Elitettan, vilket då kan tänkas bli ngt mindre tufft motstånd än parallella serier. Man ska dock veta att några av lagen har rustat rätt rejält medan andra lag kämpat med att alls få ihop antal spelare till full trupp sent inpå seriestart. Stor variation mellan lagen kommer också ge stor variation i kvalité i matcherna.

Topp 3 (utan rangordning)

– Gefle, Bollstanäs och Sandvikens IF. Jag tror faktiskt också att Rimbo IF kan överraska och göra det bra som nykomlingar.

Målsättning med säsongen?

– Resultatmässigt har tjejerna själva som mål att komma på bättre placering än förra året (8:a).

I Pallet på tränaren!

Tränare Lovisa Delby. Foto: Kent Lundqvist

Vart stannar ni i serien?

– 6:a

Vem blir skyttedrottning i laget?

– Kajsa Hall Wistling

Vem får sitt genombrott?

– Leonie Hohenthal

Vem är nyckelspelare?

– Jag förutsätter att samtliga vill vara det och att det visar sig i våra träningar och matcher vem som blir det vid det enskilda tillfället.

Vem är roligast i omklädningsrummet?

– Agnes Johansson

En av nyckelspelarna blir målvakten Kaisa Nilsson som ser fram emot en ny säsong i div.1.

I blickfånget -. Kaisa Nilsson. Foto: Kent Lundqvist

– Ja det skall bli både kul och spännande att dra igång och få tävla om poäng. Jag känner att jag fått ytterligare en nivå i spelet och att jag efter en bra försäsong kommer mig riktigt laddad och bra förberedd, säger Kaisa.

Vad har du för känsla inför säsongen och hur kommer det att gå för er?

– Jag har personligen en mycket bra känsla inför den här säsongen, det har funkat bra med träningarna och jag känner mig i form. Laget känns bra och jag tror att vi har en bra chans att förbättra oss på alla plan och att vi kommer göra en bättre säsong i år, avslutar Kaisa.

ESK spelar premiär i div.1 lördag 14/4 15:00 hemma mot Sandvikens IF på Korsängen

 

Lämna ett svar