Dags att studsa tillbaka!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ingen lyckad premiär hemma för Enköpings IBK som idag har chansen att studsa tillbaka borta mot Stenhagens KK i andra omgången av Damtvåan.

Idag är det tänkt att EIBK skall ta säsongens första seger, men man har en tuff uppgift framför sig.

– Jag vill se ett bättre försvarsspel över hela banan. Vi har tränat spelet med hög press under veckan, jag hoppas det kommer fungera bättre, berättar EIBK-tränaren Kaj Söder.

Vad vill du se i spelet för att ni skall vinna?

– I samlat försvar behöver vi vara mycket tätare och mer aggressiva. Jag hoppas vi kan höja oss ett snäpp där och stoppa många skott och skottförsök. Anfallsspelet är jag inte så orolig för, vi kommer skapa chanser. I övrigt kommer det krävas fokus i alla byten och att vi tar hand om bollen på ett bra sätt i uppspelsfasen. Vi har inte råd att ge bort bollen på egen planhalva, avslutar Söder.

Sagt om motståndet:
Föll i en riktigt svängig match i första omgången borta mot Björklinge. Låg under med hela 2-9 med mer än halva matchen spelad, men jagar sig ikapp anförda av Josefin Bengtsson till 8-10! Förlorar dock med 9-11.

Nyheter i truppen:
EIBK har ett antal spelare borta och kommer inte starta med samma uppställning som sist. Om EIBK startar med två eller tre kedjor bestäms under förmiddagen.

Matchfakta:
Stenhagens KK U vs Enköpings IBK, Dam div.2, omg:2.
12:45 Stenhagen BoKC.

Damtvåan >>>

Lämna ett svar