D-femman & Sexan, Sjuan, Åttan!

Foto: Kent Lundqvist

Det är halvtid för Damfemman, herrsexan, sjuan, åttan där vi har vissa förhoppningar inför hösten.

Vi gör en halvtidsanalys av läget i herrsexan, sjuan, åttan och damfemman och siar om förutsättningarna inför hösten i respektive serie.

Damer Div.5

Damerna först heter det och så gör även jag. I damfemman har vi Härnevi BK som startat säsongen en smula trevande och det förklaras med att men har ett relativt nytt lag som behöver trimmas in för uppgiften. 10 omgångar är spelade och det tog laget fyra omgångar och 3-23 innan första viktorian och poängen landade. Efter det så har laget accelererat i form, resultat och tagit två raka segrar innan uppehållet. Nu vänder laget med tre segrar och 9 poäng på kontot vilket ger en 9:e plats i serien. Det är något som kommer att förändras då jag tror på en bra höst. Jag tror på en 6-7:e plats när vi stänger butiken. Linnea Ögren bäste målskytt med 4 mål.

Damer div.5 >>>

Div.6 här har vi Fanna BK 2, Härnevi BK, IK Nordia och Bålsta Sanering FC.

Foto: Kent Lundqvist

När halva serien plus en höstmatch (derby mot IK Nordia) är spelad är det Fanna BK 2 som är traktens bästa lag i serien och det övertygande. Laget är obesegrade och Tabelletta efter 10 spelade omgångar. Senaste segern kom igår i derbyt borta på Skogsvallen mot IK Nordia som besegrades med 4-0. Brukar inte skriva om klubbars andralag men detta skall såklart uppmärksammas i något forum. Bra för klubben om man får upp laget i femman.

Tabelltrea är Härnevi BK som trots en del spelarförluster inför säsongen övertygat. Kanske var det till det positiva att man fick knyta näven med ett på pappret sämre lag än anno 2017? Tyvärr har man sviktat en del under den sista delen i seriespelet och tappat onödig mark på toppen. Senast mot Vassunda på hemmaplan var det med all säkerhet inget klang & jubel i omklädningsrummet, men kanske en väckarklocka inför höstens avslutning. Tror man kan fortsätta vara ett topplag i serien hela vägen. Slutar som tabelltrea.

IK Nordia som spelat en match av höstens matcher, derby mot FBK 2 (läs ovan). Inför det derbyt kom laget med tre raka segrar och parkerar nu på en 6:e plats. Det får nog anses vara en plats man förtjänar, men hösten kan bli Nordias. Jag tror dem kommer avancera i serien och skuggar HBK när vi stänger butiken.

Bålsta Sanering FC som lade klubbens vassaste försäsong inför 2018 har fått en negativ reaktion, en hel del skador på tunga namn. Nu har man trots det svarat för en del bra prestationer, men jag trodde på mer och en mer framskjuten placering. Man kommer att ta mer mark i serien under hösten men blir tyvärr inte bättre än ett mittenlag.

Johannes Karlberg HBK tvåa i seriens skytteliga med 10 mål!

Herrar div.6 >>>

Div.7 har vi Fjärdhundra SK, FC Kraftleden (Bålsta) och Örsundsbro IF (fd Lagunda AIK).

Foto: Kent Lundqvist

FSK har avslutat våren med att gnugga hem två raka segrar och det ger dem lite arbetsro efter en tveksam start på säsongen. Kan laget få med sig den avslutningen in i hösten kan man absolut vara med och hota om en tredjeplats i serien.

FC Kraftleden från Bålsta har även dem två raka här på slutet utan förlust och det gav kontakt uppåt och distans nedåt i tabellen. Laget har spelare för att vara på den övre halvan av serien, men det är då viktigt att alla är med över tid. Kan laget ha det bästa man har i de flesta matcherna under hösten kan man duellera med FSK om tredjeplatsen.

Örsundsbro IF som gick in i säsongen med målsättningen att vinna serien öppnade med tre raka segrar stötte sedan på patrull när man fick inteckna en förlust borta mot Sigtuna. Sedan radade man upp segrar igen innan man spelade en tidig seriefinal hemma mot Persien FC. Där blev det tyvärr förlust med 0-1 och laget vänder som tabelltvåa, men endast 1 poäng efter. Hösten kan bli spännande och nu gäller det att inte tappa onödiga poäng mot lag man skall och bör vinna över, då kan man på allvar utmana om serieseger och spel i div.6 nästa säsong.

Mohamad Khodadadi FSK är 4:a i seriens skytteliga med 7 mål.

Herrar div.7 >>>

I div.8 har vi ESK 2, Enköpings United, Åsunda IF, Håbo FF 3 och Örsundsbro IF 2.

Foto: Kent Lundqvist

Nystartade United startade säsongen med fem raka segrar med 37-10 i målskillnad och det såg ut att kunna bli en spännande säsong. Tyvärr så vissnar laget under de fyra sista omgångarna och gör 2-16 och raka förluster. Nu är det 9 spelade omgångar och laget är kvar på fem segrar och 15 poäng vilket ger laget en blygsam 5:e plats. De fyra avslutande omgångarna vittnar om ett prövat lag med flertalet individuellt skickliga spelare som behöver tid för att sätta laget. Tror laget stannar där dem är när serien stänger i höst.

ÖIF 2 fick en mardrömsstart på säsongen då laget fick inkassera fyra raka förluster och 2-47 i målskillnad. Efter det så får laget ordning på grejorna och gör på de efterföljande tre omgångarna 9-4 och tre segrar innan man avslutar med 2-9 mot tabellettan ESK 2 och 4-4 hemma mot tabelltvåan FC Arlanda 2. Sent skall syndaren vakna, men nu är dem på gång och kommer vara ett mittenlag när vi stänger butiken i höst.

HFF 3 öppnade  precis som United starkt och vann de fyra första omgångarna. Sedan fick laget stryka på foten mot tabellettan ESK 2 och tvåan FCA 2 innan man hittade in i poängspåret igen och avslutade med tre raka utan förlust. Laget är på en tredjeplats och skuggar ESK 2 & FCA. Där kommer laget att stanna.

ESK 2 som uttalat skall vara med och kriga om seriesegern är också tabelletta när serien tar sommaruppehåll 1 poäng före FCA 2 och 4 för HFF 3, men med en match mer spelad. Har dock vacklat en smula i prestationen och tagit onödiga poängförluster, matchen mot Järlåsa Vittinge (3-3) är inget man kan vara stolt över. Tror dock att man är med och krigar om avancemang hela vägen och spelar i div.7 nästa säsong.

Åsunda är tabelljumbo med endast en poäng på kontor efter 9 spelade omgångar, 0-0 mot tabelltrean HFF 3. Man har dessutom spelat jämna matcher och kommer skörda bättre på hösten och jag tror inte att dem blir jumbo när vi stänger butiken.

Willy Wickman leder seriens skytteliga med 11 mål före tvåan Daniel Carlsson i United på 8 mål.

Herrar div.8 >>>

 

Lämna ett svar