Copenhagen Skandinavien Open!

Foto: Privat

Sverige med Enköpings inslag har varit och spelat Copenhagen Skandinavien Open med framgång.

– En bra genomförd turnering där vi fick chansen att prova en del debutanter, berättar Enköpings Landslagsledare Kari Tapper.

Sverige med ERK spelarna Oskar Proos (debutant) och Robin Fransson spelade i grupp F mot Engelska Ramblin Jesters, Danska Speed Colts och Tyska Erritsø & Odder.

Gruppspelet startade med övertygande segrar över Danska Speed Colts och Tyska Erritsø & Odder. Båda lagen besegrades med 59-0! Sedan väntade en tuffare uppgift mot Engelska Ramblin Jesters.

– En ganska bekväm inledning på turneringen där vi fick chansen att ge debutanterna mer speltid, vilket är viktigt och bra för framtiden, menar Kari. I den avslutande gruppspelsmatchen gick vi med dem mer rutinerade spelarna som fick bekänna färg. Vi stod upp bra i den första halvleken, men små marginaler gör att vi är under med 7-17. Det är fortsatt bra i den andra halvleken, men vi lyckas inte ta in försprånget och förlorar med 17-27.

Sverige var därmed vidare till slutspel som grupptvåa och ställde nu mot Gothenburgs Lions och Tyska Berliner Rugby-Club. Det blev en munsbit för Sverige som vann enkelt med 36-0 & 38-0. Nu väntade semifinal mot Engelska Ramblin Jesters och denna gång var det inget snack om saken, Sverige kom till korta och föll med hela 7-42.

– Vi tar oss till semifinal på ett bra sätt, men i semifinalen var vi inte alls med från början och då går det fort i 7 manna. Vi spelade dock lika i andra halvlek och det får ses som ett framsteg då vi haft svårt just där tidigare. Jag är nöjd med mycket i den här turneringen, men framför allt att debutanterna tog för sig och fick nyttig erfarenhet, avslutar Kari.

Oskar Proos gjorde totalt 19 poäng och Robin Fransson 28 poäng under turneringen.

Segrade gjorde Danska Hundested Spurs som besegrade Ramblin Jesters med 10-7 i finalen.

 

Lämna ett svar