Chanslösa mot tabellettan!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Bålsta IF var chanslösa hemma mot obesegrade tabellettan Täby HBK.

Det var bäddat för en toppmatch när tabelltrean BIF tog emot tabellettan THBK på hemmaplan, men det skulle visa sig att det bara blev ett lag på banan.

Foto: Kent Lundqvist

I den första halvleken så var det gästerna som slog an tonen i matchen med ett bra spel både offensivt och defensivt. THBK hade en spelare som stack ut och bäddade för nästan allt spel både med och utan boll och det var 17åriga Sigrid Jansen. Måste absolut var en av seriens bästa spelare med det registret.

Foto: Kent Lundqvist

Men i den första halvleken överglänstes hon av en spelare och det var hemmalagets målvakt Sara Persson som såg till att BIF var hyggligt med i matchen efter 30 spelade minuter. Då hade hon en räddningsprocent på 50 %!

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken kunde inte ens Sara hjälpa hemmalaget. Med ett offensivt spel som bara handlade om individuella initiativ och knappt något kollektivt spel så blev man ett lätt byte för THBK.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna monterande ner BIF totalt och kunde med ett bra spel vinna matchen med klara och rättvisa 18 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det här var inte vad bi hade hoppats på. Vi blir alldeles för passiva defensivt och Sara räddar oss från ett större nederlag. Offensivt är vi alldeles för naiva och spelar för oss själva i stället för ett lag, konstaterar en besviken BIF-tränaren Ulf Lillberg.

Bålsta IF – Täby HBK 18-36 (10-15)

Målskyttar BIF: Tilda Karlberg 8, Helen Granath 4,  Emelie Källström 3, Petra Ernberg 2, Malin Lohela Karlsson.

Räddningar:
BIF: 19 (15) 34,5 %
THBK: 16 (7) 47 %

Utvisningar: 3x2min – 2x2min

Publik: 30

Tabell & resultat >>>

Lämna ett svar