Chansen att spela Grand Prix för Sverige lever!

Foto: Privat

Sveriges rugbydamer med Enköpingstjejen Emma Skagerlind har i helgen varit i Ukraina och spelat kval till högsta serien – Grand Prix Series.

Enköpingstjejen Emma Skagerlind har varit i Ukraina med svenska landslaget i 7 manna för att kvala till GPS. Sverige ställdes i första rundans gruppspel av två mot Finland, Ungern, Österrike.

Det startar bra för Sverige som vinner över Österrike med hela 34-0. Sedan står svårspelade Finland på programmet, men det blev vinst även där med 17-0. Nu väntade Ungern i tredje och sista gruppspelsmatchen som slagit Österrike tidigare med 31-5, så en tuff uppgift var att vänta. Det rullade dock på bra för Sverige som vann med klara 31-0. Sverige vann därmed gruppen och är vidare för slutspel under dag 2.

Dag två startar Sverige med att spela kvartsfinal mot Norge och här vinner laget lätt med 39-0 innan man ställs mot Ukraina i semifinalen. Ukraina som blev grupptvåa bakom Holland var den svåraste uppgiften på pappret och vid vinst skulle det bli final mot Holland. Det blir också en jämn match, men hemmalaget drar de längsta strået och vinner med 15-12.

Sverige får spela om bronspengen mot Rumänien och vinner en tight match med 19-12 och får med sig 16 poäng till den sista kvalspelsomgången i Esztergon, Ungern den 7-8 juli.

– Förlusten mot Ukraina var riktigt sur. Vi hade lika gärna kunnat vunnit. Det har gått okej, det har varit en bra stämning i laget hela helgen. Vi måste nu placera oss som etta eller tvåa i andra kvalomgången om vi skall ta steget upp i GPS. Samt att Ukraina hamnar under oss i placeringen, berättar Emma.

Finalen vanns av Holland med 33-0 över Ukraina.

 

Lämna ett svar