Cambia Portland Classic nästa för Sagström!

Foto: Privat

LPGA Golf: Nästa uppdrag för Madelene Sagström blir Cambia Portland Classic som drar igång idag på Columbia Edgewater Country Club.

På grund av farlig luftkvalitet orsakad av bränder i Stillahavsområdet har LPGA Touren bestämt att minska Cambia Portland Classic till ett 54-hålsevenemang, som spelas fredag-söndag, 18-20 september, vid Columbia Edgewater Country Club i Portland.

– Vår meteorolog sa att det är osannolikt att luftkvalitetsförhållandena kommer att förbättras före torsdagens middag, och vi kan inte riskera hälsan hos våra spelare, personal, volontärer, sändningspersonal och andra på golfbanan. Detta har inte varit ett lätt, men vi är övertygade om att detta är rätt beslut. Vi är så tacksamma för våra partners på Cambia Health Solutions eftersom de fortsätter att stödja LPGA Tour genom denna otroligt utmanande 2020-säsong, säger Heather Daly-Donofrio, LPGA: s Chief Tour Operations Officer.

Madelene Sagström som trots ett resultat som kanske inte ligger i linje med vad hon ville förra helgen visade att hon är på rätt väg. Efter fem raka missade finalspel så tog hon sig vidare och det får ses som ett fall framåt.

Nu drar Cambia Portland Classic igång och vi kan bara hoppas att formen är stigande och att spelet kan sitta över hela tävlingen.

Övriga svenskor: Linnea Ström, Anna Nordqvist, Linnea Johansson, Louise Ridderström.

Lämna ett svar