Brakförlust i premiären!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF fick ingen rolig start på tävlingssäsong som nykomlingar i div.3 då man blev överkörda av ett bra Danmarks IF på hemmaplan.

Det var den stora respektmössan på för HFF när premiären som nykomlingar i div.3 drog igång hemma mot ett bra Danmarks IF. Hemmalaget kom knappt över på offensivplanhalva under de första 45 minuterna av matchen och när man väl var i besittning av boll så gav man bort den omedelbart.

Det tog en kvart så kom 0-1, på en bra slagen frispark av matchens bäste spelare – Linn Krantz nickar Jenny Eklund bollen i mål bakom en chanslös hemmakeeper – Emmy Nordgren. Visst HFF sliter och stretar emot, men spelet räcker inte mot ett så bra lag som Danmark. Under de avslutande 8 minuterna av halvleken utökar gästerna till 0-2 på en hörna genom Sofia Johansson som fångar upp en andraboll och krutar den i mål och precis innan visslan ljuder för halvtidsvila gör Krantz 0-3 med ett välriktat avslut.

Tydligen tar man av sig respektmössan i halvtid för ut kommer ett helt nytt lag och börjar nu flytta fram i sina positioner. Det är med ett helt annat spela man nu vaskar fram ett par lägen och chanser att reducera. Gästernas målvakt – Pernilla Ebberyd får nu även hon bekänna färg och göra ett par bra ingripanden.

Det ser bra ut fram till det är spelat 78 minuter av matchen och det är fortsatt 0-3, då kommer 0-4 genom Lisa Funning. Det blir tydligen förmycket för HFF som sedan rasar ihop som ett korthus och förlorar tillslut matchen med hela 0-8.

– Det vart tyvärr ett ras med 5 bollar på 10 minuterna. Som sagt så orkade vi inte på slutet och det vart lite råddande med positionen. Vi blev tvungna att flytta om till 4-4-2 och då rullade det in en massa bollar på slutet, vilket känns onödigt. Vi behöver ta mer ansvar i omställningsspelet, göra oss spelbara då vi vinner boll. Vi fick panik och tjongade för mycket. Men nu är vi igång och jag vet att vi kan mycket bättre än så här. Så nya tag borta mot Månkarbo på söndag, berättar tränare Henrik Norell.

Håbo FF – Danmarks IF 0-8 (0-3)

Målen: 0-1 (15) Jenny Eklund, 0-2 (37) Sofia Johansson, 0-3 (45) Linn Krantz, 0-4 (78) Lisa Funning, 0-5 (80) Cecilia Jansson, 0-6 (83) Filippa Frykenfeldt, 0-7 (88) Lisa Funning, 0-8 (90) Linn Krantz.

 

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar