Brakförlust för ESK!

Tränare Lovisa Delby har en del att fundera över efter brakförlust. Foto: Kent Lundqvist.

Enköpings SK åkte på en jätteförlust i träningsmötet med Boo FF. Matchen på Korsängens konstgräs slutade hela 0-9 (0-2) och ESK-tränaren Lovisa Delby var sammanbiten efter slutsignalen.

– Katastrofal andra halvlek och jag är irriterad över vissa spelares inställning till matchen.

Det var en märklig match på sätt och vis och siffrorna speglade inte händelserna, sett över nittio minuters spel. Första halvlek var nämligen ganska jämn där nye anfallaren Kajsa Hall-Wistling (bäst i ESK) tidigt hade ett läge på hemmaledning. I 12:e minuten slet hon sig loss i straffområdet men skottet räddades av gästernas keeper.

Foto: Kent Lundqvist

Boo var sedan riktigt nära 1-0 på nick efter en halvtimmes spel men Kaisa Nilsson i ESK-målet kunde avvärja till hörna. Lite senare serverade Julia Lindström Elvina Klaman ett friläge till höger men avslutet gick rakt på målvakten.

Foto: Kent Lundqvist

Mer och mer Boo mot slutet av första halvlek och efter två raka målchanser kom 0-1 i 41:a minuten på en lobb över Kaisa Nilsson som var långt ute i straffområdet efter att ha rensat undan ett friläge. Ett par minuter senare ringde det igen då bortalaget efter en ribbträff kunde trycka in returen i nät från nära håll.

Foto: Kent Lundqvist

-Var var vi på den bollen ? De fick ju stå helt ensamma nära vårt mål, säger Delby.

I andra halvlek havererade ESK:s försvarsspel fullständigt. Det var svajigt redan under första fyrtiofem men nu sprack det med besked. Boo hade ett jätteläge på nätkänning direkt men utdelningen kom lite senare i form av tre mål på kort tid. Sedan rasade det fortsatt iväg målmässigt och ESK var vilsna i försvarsarbetet.

Foto: Kent Lundqvist

Det lite ironiska var att ESK faktiskt vaskade fram några riktigt bra bud på reduceringsmål, storförlusten till trots.

Foto: Kent Lundqvist

-Det handlar om att ta ansvar ute på planen. Nu var det lojt och alla tar inte jobbet hela matchen. Man gör det en liten stund i sin position, men inte matchen igenom och det stör mig, säger ESK-tränaren.

25-åriga amerikanskan Cheyenne Spade gjorde provspel som mittfältare.

Foto: Kent Lundqvist

-Bra offensivt, sämre defensivt. Vill hon komma till oss så får hon det, avslutar Lovisa Delby.

Enköpings SK – Boo FF 0-9 (0-2)

 

 

Lämna ett svar