Brakförlust för EHF mot tabelltrean!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF gav sig aldrig chansen hemma mot tabelltrean HF SIF i Damtvåans 10:e omgång.

Matchen mellan EHF och HF SIF var över innan den startat. Det var ett hemmalag som inte alls var på plats för att tävla och blev ett lätt byte för seriens vassaste lag offensivt. HFS är också ett av seriens bästa defensiva lag och det förstod man då vi fick se gästerna fullständigt montera ned EHF offensiven och kontra sönder hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Resultatmässigt så var matchen över efter 10 spelade minuter där hemmalaget svarade för hela 11 tekniska fel (37 totalt) mot gästernas 3-2-1 försvar som inte behövde vara speciellt intensivt för att vinna boll. Underläge 1-9 och när en efterlängtad halvtidsvila kom för hemmalaget så var det hela 5-19.

Foto: Kent Lundqvist

– Inte bra alls och vi sa till tjejerna i halvtid att det är ok att förlora mot ett lag som är bättre, men att inte ge sig själv chansen genom att vika ned sig som vi gör här är inte okey alls, dundrar EHF-tränaren Tomas Wigh.

Det skulle bli en smula bättre i andra halvlek vad det gäller inställningen till uppgiften av EHF, men det var för få spelare som ville delta och tävla. Tre undantag som stack ut och det var målvakterna Jessica Anshagen & Anna-Maria Lindberg samt 8 målskytten Vendela Tapper.

Foto: Kent Lundqvist

När slutsignalen gick så var det förlust med hela 22 bollar och EHF får hem på kammaren och lägga tid på grunderna i sitt handbollande annars kommer detta i fortsättningen bli en jobbig säsong.

Foto: Kent Lundqvist

I gästerna så fanns det tre unga spelare som är fostrade i Bålsta och de visade att de är på rätt väg i sin handboll. Systrarna Emilia (02) och Linnea Olofsson (01) och Ida Schaffer (01) där Schaffer stack ut med ett bra spel sett över 60 minuter och 6 gjorda mål.

– Det är kul och det går bra med handbollen, jag trivs jättebra i klubben och har en tränare som tror på mig, berättar Schaffer som går sista året på handbollsgymnasiet i Märsta.

– Vi står inte alls att känna igen och trist att vi inte tar chansen att försöka mot ett bra lag. Det är inte många som gör jobbet och svarar för en insats som är ok. Vi behöver absolut förstå att det är grunderna i det individuella som behöver höjas som passningskvalité i spelet med boll, men framför allt viljan att göra jobbet i varje match, konstaterar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Enköpings HF – HF SIF 18-40 (5-19)

Målen,
EHF:
Vendela Tapper 8, Lovisa Wigh 4, Wilma Mård 2, Lisa Jansson, Nora Sagström, Hanna Tapper, Agnes Lindström.
SHK: Linn Henner 8, Moa Lindén 8, Agnes Lannermalm 7, Ida Schaffer 6, Emilia Olofsson 4, Jelena Lalovic 2, Fanny Swahn 2, Linnéa Olofsson 2, Alice Lannermalm.

Räddningar:
EHF: 14 (5) 26 %
SHK: 20 (13) 53 %

Utvisningar: 1x2min – 0x2min
Publik: 140

Spelarbetyg EHF:

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar