Bra svar i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Fanna BK matchade hemma mot Håbo FF och båda lagen fick med sig starka svar.

Det blev en ganska öppen inledning på träningsmatchen mellan FBK (div.4) och HFF (div.3). Den första chansen har hemmalagets Linn Taxén, men räddas av HFF målvakten Tyra Westerlund. Ganska omgående så är det istället HFF som tar ledningen med 1-0. Viktoria Kjöraas vinner boll högt med en bra press och dunkar upp bollen i krysset, otagbart för hemmakeepern Evelina Westin.

– Precis som vi vill spela med hög press, vinna bollen högt och hota våra motståndare, säger HFF-tränaren Philip Lyons.

FBK kommer tillbaka och skapar bra tryck mot en tillsynes oorganiserad HFF defensiv och kvitterar. Det är en borttappad Matilda Sojé som kan ostört kan komma in i vänsterinnerposition och kvittera till 1-1. Det gör att FBK nu tar över för en stund och bara någon minut så tar hemmalaget ledningen med 2-1 efter bra spel där Freja Törnberg är sist på bollen.

Det är sedan mycket nära kvittering i nästa anfall då Andrea Dymling sätter in en bra boll på en fristående Wilma Fjäll, men avslutet går utanför. Innan halvtidsvilan så borde det nog varit 3-1 när Taxén får en boll friställd framför mål, men skjuter över.

– Hon visste nog inte hur friställd hon var i det läget, men bra spel och vi växte verkligen efter Coolingbreak, konstaterar FBK-tränaren Henrik Norell.

Ganska omgående i den andra halvleken skulle Taxén ta revansch. Efter hårt och bra arbetet så är det läge i boxen och 3-1 för FBK. Det blev startskottet för en mycket bra period för HFF där Kjöraas är inblandad i det mesta. I den 54:e minuten är det reducerat till 2-3 och medvind för HFF där blanda annat debuterande junioren Anna Mörk är riktigt bra.

Anna Mörk. Foto: Kent Lundqvist

– Kul att få chansen och det gick bra tycker jag. Hade matchen spelats klart tror jag i hade haft en bra chans att vinna, säger Anna.

Det blev inte en hel match för någon minut efter reduceringen så krockar inbytte FBK målvakten Nejra Vazda med en HFF spelare så illa att ambulans tillkallas och matchen bryts.

– Trist det som händer såklart. Nerja fick åka ambulanshelikopter till akademiska där det konstaterades en kraftig hjärnskakning. Vi gör en bra match och visar att vi ligger rätt i vår träning och spelet börjar att sitta. Det är många som visar framfötterna idag och vi får med oss många bra svar, avslutar FBK-tränaren.

– Det var en bra träningsmatch där vi får jobba med vårt nya spelsystem som inte sitter riktigt än. Det är stundtals bra och vi får till pressen och vinner mycket bollar, men vi tar inte hand om det vi skapar. Det ligger dock helt i linje med vart vi är just nu med träningen. Vi hoppas kunna bygga vidare och i nästa vecka match så skall vi vara bättre, avslutar HFF-tränaren.

Fanna BK – Håbo FF 3-2 (2-1)

Målen, 0-1 (12) Viktoria Kjöraas, 1-1 (28) Matilda Sojé, 2-1 (30) Freja Törnberg, 3-1 (50) Linn Taxén, 3-2 (54) Viktoria Kjöraas.

Spelarbetyg:


Matilda Sojé FBK


Viktoria Kjöraas HFF


Elin Isberg FBK/Emma Widström HFF

Lämna ett svar