Bra svar för EIBK!

Ida Nyholm tvåmålsskytt borta mot SSBK. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK har startat sitt matchande inför kommande säsong i div.2 borta mot Sala Silverstaden IBK.

– Det gick bra tycker jag. Vi förlora för visso, men inför matchen hade vi fem punkter som vi ville genomföra och punkt ett var, att vi skulle ha ett stenhårt försvarsspel och att alla skulle kämpa för varandra och klubben. Den punkten stod vi upp för till 1000 %. Även alla andra punkter vi hade kunde vi bocka av som avklarade efter matchen

Det blev dock en minst sagt trevande och sömnig start på matchen för EIBK.

– Första perioden startar för oss efter 13sekunder. Sala gjorde1-0 efter 13sekunder när vi inte riktigt var vakna, men efter det gjorde vi näst intill allt rätt iförsvaret resten av matchen.

Trots att sala silverstaden hade väldigt mycket boll i första så släppte EIBK till så många fler farliga chanser. Mellanakten fortsatte med mycket boll för Sala, men ju längre perioden gick ju mer boll gick över till EIBK.

– Ja vi gör det bra och i slutet på perioden var det vi som hade de farligaste och bästa spelet.

Tredje blev vi ännu bättre och Sala blev allt tröttare, tröttare och griniga när EIBK vann fler dueller och hemmalaget inte kom till några målchanser.

– Men det gjorde vi! Hämtade upp 2-4 underläge till 4-4 med bud på mer. Men tyvärr kontrar dom in en boll med knappa tre minuter kvar att spela av matchen.

Vad tar ni med er från matchen?

– Det vi tar med oss är framförallt försvarsspelet och hur vi jobbar för varandra som grupp, att vi är bra tränade med tanke på att vi vart starkare än våra motståndare ju längre matchen pågick, det borde ge oss blodad tand så vi kan fortsätta med dom fysiskt krävande träningarna och att tjejernas positiva inställning till träningarna fortsätter.

Förbättringsområden?

– Jobba vidare härifrån och framåt med anfallsspelet, avslutar Lindh.

Sala Silverstaden IBK – Enköpings IBK 5-4 (1-0,2-2,2-2)

Målskyttar: Ida Nyholm 2, Julia Brundell, Linnea Lindberg (3 assist av Louise Andersson).

Kommande träningsmatcher EIBK dam:

Hallsta IBK hemma 7/9 14:00
Surahammar hemma 15/9 14:00
IBK Sala borta 21/9 14:00

Lämna ett svar