Bra start på U.S. Women’s Open 2020 för Svenskorna!

Bild: Privat

LPGA Golf: Två hål förstörde första rundan av U.S. Women’s Open för Madelene Sagström som ändå har häng på finalspel.

Hål 8:a och 11:a förstörde dagen för Madelene Sagström som bortsett från dessa hål gjorde en bra första runda. Hon startade stabilt med fem raka par där hon hade mersmak på några av hålen. På det 6:e kom en sur bogey och på det 8:e en dubbel. Med ett bra spel på 9:e kunde hon dock reparera lite med en skön birdie.

När Madelene följde upp det med en ny bra birdie på hål 10:e så tändes ett hopp om att hon nu var på väg att hitta ett vägvinnande spel, men en ny dubbel på 11:an förstörde dagen. Madelene samlade sig dock och avslutade starkt med raka par och stannade på 74 slag (+3) och är trots allt med i racet om att få spela finalspel i helgen.

Tio svenskor kom till start i US Open på Champions Golf Course i Houston, Texas. Som svar på tal då jag inför skrev att talangerna skall bli spännande att följa, men att de kommer få det mycket svårt att hävda sig gjorde ett par av dem gjorde det fantastiskt bra under första rundan och är med och hugger i toppen av resultatlistan.

En av dem är amatören och landslagsspelaren Linn Grant. Hon gick runt på 69 slag (-2) och är delad 5:a med b.la. proffset och formstarka Linnea Ström. Hon var dock i en liknande situation säsongen 2018. Då var Linn på en 4:e plats efter den första rundan och nu som då bara två slag bakom ledaren, men då höll det inte hela vägen för henne. I år är säkert 21-åringen från Rya Golfklubb ute efter revansch.

Landslagskompisen och amatören Maja Stark gjorde också en stark första runda och stannade på 70 slag (-1) vilket gav en fin 12:e plats. Leder tävlingen gör Amerikanskan Amy Olson som bland annat gjorde en Hole in one på 16:e hålet och stannade på 67 slag (-4).

Övriga svenskor: Ingrid Lindblad (amatör) 72 (+1), Anna Nordqvist 73 (+2), Pernilla Lindberg 74 (+3), Beatrice Wallin (amatör) 75 +4, Caroline Hedwall 76 (+5), Frida Kinhult 78 (+7).

Lämna ett svar