Bra start på tävlingssäsongen!

Foto: Kent Lundqvist

Damfyran: Fanna BK fick en smakstart på säsongen med att göra en bra match borta mot Frösunda SK.

– Ja, riktigt skönt, medger FBK-tränaren Henrik Norell. Vi börjar matchen lite avvaktande och Frösunda spelar bra fotboll med hög press.

Efter första kvarten så börjar FBK ta tag i spelet och börjar skapa chanser. Det ger också resultat. FBK gör, snyggt, 0-1 i 29:e matchminuten. Linn Taxén frispelar Louise Welén som iskallt placerar in bollen bakom Frösundas duktiga målvakt Angelina Berg Martel. FBK gör även 0-2 på ett liknade sätt, men denna gång görs målet av Lydia Söderlund.

– Vi gör en bra avslutning på första och pratar i paus om att utnyttja ytan bakom deras backlinje.

FBK skapar massor av lägen i andra halvlek med bla fem frilägen, ett par riktigt bra chanser med passningar snett inåt bakåt och en bomb av Welén som sitter i kryssribban. Men bollen ville inte in bakom deras bästa spelare för kvällen – Berg Martel.

– Under andra halvlek så sliter våra forwards stora hål i deras backlinje. Vi visar ännu en gång att vi är stabila bakåt och tredje 0:an för säsongen (inkl. träningsmatcher), visar också att vi kan hantera situationen när matcherna blir mer fysiska än skönspel. Vi fortsätter att göra fler mål, säger FBK-tränaren som summerar:

– Idag är vi det bättre laget och vi kämpar och sliter i 90 minuter. Flera tjejer går i bräschen och våran, för dagen, ytter – Louise Görling sliter hårt i försvaret och har gång på gång kraft att gå på omställningar. Sandra Åkerman jobbar som vanligt hårt på mitten och ger och tar stryk. Vill också nämna vår backlinje och målvakt (Evelina Westin) idag.

Frösunda SK – Fanna BK 0-2 (0-2)

Målen, 0-1 (29) Louise Welén, 0-2 (36) Lydia Söderlund.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar