Bra start för HC Liljan!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan fick en bra start av Hockeytreans fortsättningsserie då man hemmabesegrade Skå IK med 8-7 (5-1,2-3,1-3) i första omgången.

HC Liljan var redo för omstart och det visade laget med emfas i första omgången hemma mot SKÅ. Hemmalaget tar ledningen med 1-0 redan efter 38 sekunder genom William Jernberg. Sedan rullar det på och efter 12,43 spelat var det hela 5-0 till Liljan. Innan perioden var slut så hade dock Skå reducerat till 1-5 genom Vadim Guskov.

Det började kanon i första perioden, det böljade fram och tillbaka men äntligen fick vi utdelning på allt och att jag fick ta några viktiga frilägen, berättar Liljan målvakten – Pelle Olofsson.

Liljan får också en bra start på mellanakten då hemmalaget gör 6-1 och 7-1. Pelle räddar två frilägen och också en straff som borde ge energi åt laget, men istället så vissnar Liljan?

–  Vi spelar svårt och gör inte jobbet. När det blir 5mot 5 igen då börjar dagens Hawaii-hockey och då är vi som sämst, Skå bjuds på ytor och då har dem ett gäng som är mycket skickliga, konstaterar Pelle.

Innan mellanakten är slut så har Skå reducerat tre gånger om och det är helt plötsligt ”bara” 7-4 till Liljan.

När Skå reducerar ytterligare en gång 5,09 in i den tredje och sista perioden ser det inte bra ut. Hemmalagets Joakim Nyberg ger dock svar 38 sekunder senare när han gör 8-5. Avgjort? Nix! Skå ställer en sista ärlig fråga i matchen då dem gör både 6-8 och 7-8 med hela 5,58 kvar att spela av matchen. Liljan lyckas dock hålla undan och vinner.

I sista perioden blir som tvåa på allt, vi gör inte jobbet och ger dem ytor istället för att gå ut och spela tätt och rejält. Vi tar med oss vinsten och första perioden inför fortsättningen, men vi måste höja oss för den utdelning vi hade i första kommer garanterat inte hända igen, summerar Pelle.

HC Liljan – Skå IK 8-7 (5-1,2-3,1-3)

Skott: 42-35 (15-13,13-13,14-9)

Målskyttar HCL: Petter Eriksson 2, William Jernberg, Jonathan Johansson, Robin Jernberg, Andreas Näslund, Anton Virtanen, Joakim Nyberg.

Utvisningar: 4 (0:4:0) – 56 (29:2:25)

Publik: 47

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar