Bra start för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK startade upp med en seger med uddamålet efter jul och nyårsuppehållet i Damfyran.

EIBK var det bättre laget även om det var en lite trevande första period.

– Inget av lagen ville ha så mycket tempo, men vi var det bättre laget med bra spel, både i försvaret och i anfall. Vi pratade innan match att vi måste gå rakare på mål. Vi vann skotten övertygande i första perioden, men lyckades inte göra mål, berättar EIBK-tränaren Benny Brundell.

Uppsala skulle dock vara effektivare och var i ledning med 1-0. Det tog 17.26 minuter innan hemmalaget slet fram bollen ifrån hörnet och lyckades frispela en borttappad Ella Johansson i slottet.

I andra perioden ökade EIBK tempot redan från start med rakare spel mot mål och var det bättre spelande laget, radade upp målchanser mot en storspelande hemmakeeper – Camilla Kumlin. Det skulle dock dröja till dryga halva perioden spelats innan nollan spräcktes. Malin Nordström kvitterar till 1-1 efter ett smörpass från Emelie Olesjö. Det stannade inte där.

– Med 15.10 spelat fick alla i hallen ståpäls, då vi startar ett anfall likt det gamla ryska hockeylandslaget. Klapp, klapp, klapp. 1-2 av Michelle Svensson i öppet mål, med pass från Elin Wacht, applåder även från hemmasupporters, berättar Brundell. I perioden pausen pratade vi om att fortsätta gå rakare på mål, med mycket fart.

Men även i denna period verkade hemmakeepern omöjlig. Med 13.34 kommer den efterlängtade trean efter ett bra anfall och en försvarsmiss från Uppsalalaget, Elin Wacht målskytt assisterad av Maria Karlsson. Lite spänning blev det i slutet, då Uppsalalaget reducerade till 2-3, men EIBK kunde smart spela av matchen.

– Vi höll ihop på ett bra sätt. Höll oss till den tänkta matchplanen och bra krigande brudar som inte gav upp. Känns som att vi börjar hitta spelet som passar oss. Jennie Larsen gjorde många fina räddningar och en bra match. Med sitt lugn i sitt målvaktsspel kändes det bra, summerar EIBK-tränaren.

FBC Uppsala U – Enköpings IBK U 2-3 (1-0,0-2,1-1)

Skott: 15-28 (4-8,3-13,8-7)

Målen EIBK: Malin Nordström, Michelle Svensson, Elin Wacht.

Damtrean >>>

Lämna ett svar