Bra säsongstart för Linnea!

Linnea Westerberg. Foto: Kent Lundqvist

Friidrott: Linnea Westerberg öppnade säsongen med nytt personligt rekord.

Det blev en bra öppning på säsongen för Bålsta IK kastaren Linnea Westerberg när hon redan i den andra omgången av Vårkastet landade spjutet på 36,78m vilket är nytt personbästa.

– Ja, det var väldigt roligt att det blev pers så här tidigt på säsongen, säger Linnea.

Foto: Kent Lundqvist

Tävlingen fortsatte bra för Linnea, med flertalet bra kast.

– Jag hade en väldigt stabil och jämn serie där flera kast låg runt 35 meter. Så lägsta nivån var väldigt bra. Jag är nöjd med hur tävlingen gick, med tanke på att det var första tävlingen för säsongen. Men det finns mer att hämta, då jag har lite saker som jag måste jobba lite mer på.

Foto: Kent Lundqvist

Nu väntar en spännande sommar för den unge kastaren som känner att något bra är på gång.

– Framöver väntar en sommar med förhoppningsvis många tävlingar och sen i höst blir det ny träning då jag flyttar till Uppsala för att plugga vidare. Jag ser väldigt ljust på säsongen, då jag har gått framåt mycket i träningen och hoppas på att kunna få ut det i kastningen. Försäsongen har varit riktigt bra, då jag har hållit mig skadefri och kunnat träna på hela tiden. Jag har även utvecklats mycket både i styrka och tekniskt, vilket har hjälpt mig i kastningen, avslutar Linnea.

Övriga resultat i Vårkastet >>>

Lämna ett svar