Bra poäng på bortaplan!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF tog poäng i herrtreans femte omgång efter en skaplig insats och prestation borta mot topplaget Märsta IK.

– Oavgjort är ett ganska rättvist resultat även om vi har några fler 100%iga lägen än Märsta sett över 90 minuter, men hade kunnat svänga åt vilket håll, menar tränare Eric Rode Olsen.

Hemmalaget MIK fick en drömstart på matchen då Ahmad Alsayed gör 1-0 efter att en frispark hittat in i offensiv box i den tredje matchminuten och på en andraboll petar han in bollen bakom Alex Heiskanen i HFF målet.

HFF repar sedan mod, får bättre ordning på spelet och vaskar också fram en del lägen för att kvittera innan halvtidsvilan. Simon Debesay har en boll i mål, men blir avblåst för offside.

I den andra halvleken är det HFF som för matchen och är nära att kvittera ett par gånger. Roni Tanrikulu har den bästa chansen när han rinner igenom, men hemmalagets keeper – Voctor Elfström räddar. HFF skulle dock få till en rättvis kvittering då inbytte Augustin Muyenga som varit i spel endast några minuter rivs i straffområdet och Somin Debesay förvaltar den straffen till 1-1 med dryga timmen spelad.

Båda lagen har sedan chanser att avgöra men 1-1 står sig och får anses vara ett rättvist resultat.

– En stundtals slarvig match från båda lagen där Märsta sätter väldigt mycket längre och mestadels är ganska ofarliga. Tyvärr släpper vi in ett tidigt mål idag – också och får jobba lite i uppförsbacke, men gör det bra och hämtar upp via ett straffmål från Simon. Vi har som sagt några riktigt bra chanser främst genom Roni, men han har inte den riktiga skärpan idag, avslutar Eric.

Märsta IK – Håbo FF 1-1 (1-0)

Målen: 1-0 (3) Ahmad Alsayed, 1-1 (67) Simon Debesay .

Varningar: 2-2

Publik: 117

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar