Bra omstart för EHF!

Anton Lindblom 14 mål och bäst på plan. Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköping är fortsatt obesegrade i årets seriespel efter att ha hemmabesegrat IK Bolton med 33-24 (18-12).

En skön start på den nya serien, det är ju nu vi skall börja tävla på riktigt, berättar tränare Rickard Bäcklin.

EHF som vann sin grundserie och var obesegrade ställdes i premiären av den nya serien mot IK Bolton som var tabelltvåa i sin grundserie, bäddat för en tuff drabbning.

Inledningen av matchen blev helt jämn med två lag som inte fick någon riktig ordning på det defensiva spelet, EHF spelade ett utgrupperat försvarsspel och det blev rörigt och ganska dåligt. Ställningen var 4-4 med dryga 6 minuter spelat av matchen.

Då kommer ett ryck av EHF signerat Anton Lindblom, med en räcka egna mål och läckra assister såg han till att hemmalaget gör 7-1 och är i ledning med 11-5 dryga 10 minuter senare. Det är en sexmålsledning som står sig in i halvtidsvilan, 18-12 efter 25 minuter spelat.

EHF stänger matchen i inledningen av den andra halvleken då man gör 5-1 på Bolton där Lindblom gör tre av målen och ligger bakom dem andra två. Som mest leder EHF med 12 mål, men vinner tillslut med 33-24 efter en uppryckning av Bolton i slutskedet av matchen.

Det är bra när vi gör det vi skall, men det är också bitar i spelet som inte ser ut som vi vill och det får vi jobba med i fortsättningen. Det var lite rörigt defensivt inledningsvis, men när vi fick tag i det så var vi det bättre laget och straffade dem med bra spel. Det är kul att få möta lite nya lag och det är ovisst om kvalitén på motståndet. Tror dock att Skånela IF och Hammarby IF blir dem värsta emot, summerar Rickard.

Enköpings HF – IK Bolton 33-24 (18-12)

Målen,
EHF: Anton Lindblom 14, Mattias Johansson 4, Albin Sandell 3, Filip Tapper 3, Albin Sköld 3, William Klingvall 2, Alexander Dujlo 2, John Lagö, David Mellberg.
IKB: Daniel Jonsson 6, Henrik Fagerlund 3, Johannes Linton 3, David Wagman 2, Alexander Popovic 2, Adam Alerstedt, Markus Pranborg.

Räddningar:
EHF: 11 (4) 31,4 %
IKB: 9 (1) 23,2 %

Spelarbetyg EHF:


Anton Lindbom


Mattias Johansson


John Lagö

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar