Bra omstart för Bålsta HC.

Gallerpojken – Dennis Von Walden tremålsskytt mot Gimo. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC fick en bra start på Hockeytvåans fortsättningsserie med hemmaseger mot Gimo IF med 6-3 (2-2,2-0,2-1).

Det blev seger för BHC, men spelet lämnade ganska mycket mer att önska och framför allt i övertalsspelet, trots att man gör 2 mål i spel fem mot fyra så borde det varit mer.

– Jag är såklart besviken på hur vi agerar där ute ikväll och speciellt i powerplay, men vi tar tre poäng och det var bra, medger tränare Lars Billing.

BHC var inte alls med från start och Gimo tar ledningen med 1-0 redan efter 45 sekunder genom Markus Pettersson och gästerna gör även 0-2 genom Sebastian Eriksson, två tillsynes billiga mål som hemmakeepern Mattias Fridlund borde tagit.

Foto: Kent Lundqvist

Mattias och BHC skulle dock vakna efter den mardrömsstarten och med 11,40 spelat så kommer också reduceringen. Det är Mattias Tumba som på en tredjeretur i spel fem mot fyra gör 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Direkt efter reduceringen så har gästerna en jättechans att utöka sin ledning då Gimo har ett friläge, men avslutet går via Mattias och över. Spelet vänder och sekunder senare så har Viktor Thim en puck i målramen.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle kvittera innan periodvilan, det är Dennis Von Walden som med en fräckis i läge bakom mål vallar in pucken i mål via gästernas målvakt – Joakim Eriksson till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Känslan var att spelet från sista gruppspelsmatchen borta mot Spånga rullade vidare in i den här matchen inledningsvis. Skönt att vi kan komma tillbaka och jämna ut matchen, konstaterar Billing.

I mellanaktens inledning blir den bästa för kvällen gällande hemmalagets spel. BHC flyttar nu pucken som dem skall och då för Gimo det jobbigt att hänga med. Efter ett jättetryck i offensiv zon skjuter Niklas Östlund ett skott från blå som går via Eriksson i mål till 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

BHC öser sedan på och skapar en hel del. Det skulle också resultera med 8,38 spelat av perioden. Pucken går som på ett snöre mellan Thim till Jesper Söderström som läckert droppar till Dennis som med ett kliniskt avslut gör 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget har också en jättechans att stänga matchen 11,30 in i perioden då Marcus Haglund serverar Viktor Broqvist öppet mål, men han rakar pucken utanför i spel fyra mot fyra.

Resterande av perioden blir Hawaii betonad och med 2,10 kvar av mellanakten tilldöms Gimo en straff efter att BHC slarvat vid offensiv blå. Mattias i BHC målet tar revansch på sig själv för inledningen av matchen och räddar Donny Wallins avslut.

Foto: Kent Lundqvist

– Inledningen är bra och här spelar vi som vi vill och kan. Då kommer också utdelningen. Tyvärr tappar vi lite fokus igen i slutskedet av perioden, medger Billing.

Inledningen av den tredje och sista perioden blir bra och BHC utökar sin ledning, det är Adrian ”Adde” Sjöqvist som tar köksvägen och lägger in 5-2 bakom Eriksson.

Foto: Kent Lundqvist

Gimo skapar inte mycket, men med 11,40 spelat så kommer en jättechans i spel fyra mot fem. Jacob Aronsson gör allt rätt på ett friläge och rundar Mattias som trots det gör en spektakulär benparad.

Aronsson skulle dock får revansch lite senare då han billigt får ta sig in på mål från vänsterkanten och lyfta in 3-5. Gimo skulle dock artigt bjuda tillbaka sekunder senare då matchens lirare – Dennis Von Walden får kliva in från högerkanten och med ett nytt bra avslut fastställa slutresultatet till 6-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi står ju på hälarna när pucken släpps och släpper två snabba, det är verkligen inte okej enligt mig! Men vi tar tillbaka det snabbt vilket är starkt av oss. Sen tycker jag att vi är det bättre laget och faktiskt förtjänar 3 poäng fast det finns mycket som inte stämmer! Ingen superinsats, men 3 poäng helt enkelt, säger målskytten Adrian Sjöqvist.

Vad säger du om ert övertalsspel ikväll?

– Vi är besvikna på vårt powerplay och det måste vi jobba med, måste ta mycket mer skott och sen in på mål, vinna tillbaka puck, ta skott igen och skapa mer kaos! Vi måste bli bättre på det här då PP kan avgöra mycket i framtida matcher. Så bara att jobba på och bli bättre, det kan vi kräva av oss själva tycker jag, avslutar Adrian.

Tränare Billing summerar.

– Det var inte så mycket som egentligen var bra i kväll, jag tycker att alla kan bättre och det har dem visat tidigare under säsongen. Det är dock en del saker som var bra. Tre poäng, Mattias i målet höjer sig efter en trist start på matchen, Dennis gör tre mål och vi spelar med mycket folk.Bålsta HC – Gimo IF 6-3 (2-2,2-0,2-1)

Skott: 43-30 (14-9,11-12,18-9)

Målen,
Period 1: 0-1 (00:45) Markus Pettersson, 0-2 (06:14) Sebastian Eriksson, 1-2 (11:40) Mattias Tumba, 2-2 (18:27) Dennis Von Walden
Period 2: 3-2 (26:35) Niklas Östlund, 4-2 (28:38) Dennis Von Walden.
Period 3: 5-2 (44:44) Adrian Sjöqvist, 5-3 (56:09) Jacob Aronsson, 6-3 (56:43) Dennis Von Walden.

Utvisningar: 6 (2:2:2) – 18 (4:6:8)

Publik: 92

Spelarbetyg BHC:


Dennis Von Walden


Jonathan Halvarsson


Jesper Söderström

 

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar