Bra med i första sedan tog orken slut!

Unge Vendela Tapper bombade in två mål mot Tyresö. Foto: Kent Lundqvist

Damjuniorerna i Enköpings HF gör en bra insats och prestation så länge det finns syre kvar, men sedan rinner det iväg och blir förlust med 12-21 (8-8) mot ett obesegrat Tyresö.

Vi gör så länge vi orkar en riktigt bra match mot ett kvalificerat motstånd där det är med en hel del div.1 spelare i Tyresö, berättar tränare Tobias Lindberg.

Det blev en match med två ansikten när EHF spelade borta mot Tyresö. I den första halvleken är EHF bra med hela vägen och har även ledningen där Kajsa Pihl gör 6-5 & 7-6 efter dryga 20 minuter spelat. Det stannar med 8-8 i halvtid efter tre mål av Kajsa Pihl och Nathalie Goro ett av Viktoria Hummelstedt och Fiona Wallén.

En bra halvlek där vi står bra defensivt och vår målvakt – Emelie Wahlberg gör det bra med straffräddning och hon tar lite mer än vad hon skall, berättar Tobias.

EHF kommer ut starkt och gör 9-8 genom Vendela Tapper i det första anfallet av andra halvlek, men sedan tog det tvärstopp. Hemmalaget kunde nu springa ifrån EHF och gör 7-0 under dem efterföljande 15 minuterna vilket gav 15-9 med dryga 9 minuter kvar av matchen som naturligtvis var över.

Inte mycket att säga om resultatet, men spelarna som är med idag skall ha en eloge då dem krigar hela matchen. Vi kommer tyvärr till start utan avbytare av olika anledningar och orkar inte hela vägen mot ett så här bra lag. Det som är mycket positivt är att spelarna jobbar med detaljer i sin utveckling, som man skall som junior och som för deras personliga utveckling framåt för framtida seniorspel på en så hög nivå som möjligt, summerar Tobias.

Tyresö Handboll – Enköpings HF 12-21 (8-8)

Målskyttar EHF: Nathalie Goro 5, Kajsa Pihl 3, Vendela Tapper 2, Fiona Wallén, Viktoria Hummelstedt.


Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar