Bra match men inga poäng på kontot.

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Syrianska FF svarade för en helgjuten insats och prestation borta mot tabellettan Unik FK.

– Vi möter serieledande unik som gått som tåget och vi visste på förhand att matchen skulle bli tuff för oss, medger SFF-tränaren Alaa Kalash.

Det skulle bli en tight och bra första halvlek där inget av lagen lyckas hitta fram i den sista delen av offensiven vilket gav 0-0 efter 45 spelade minuter.

– Vi har bra koll på dem i första halvlek och matchen väger lite fram och tillbaka.

Andra halvlek har knappt börjat innan hemmalaget gör 1-0 på en hörna genom Rafael Gomes där SFF inte får bort bollen, Ytterligare några minuter senare är det 2-0 genom Ali Khan Hassanzadeh.

– Vi kommer tillbaka in i matchen och grabbarna krigar på och fortsätter kämpa och gjorde det svårt för Unik att spela sitt spel fullt ut.

I matchminut 80 är Mohammed Kalash framme och snor åt sig bollen och sätter dit reduceringen till 1-2.

– Vi får utdelningen för allt slit så långt in i matchen. Vi flyttar fram laget och lämnar stora ytor bakåt i jakt på kvittering.

Men det ger ingen utdelning och istället kan hemmalagets Sakarias Bahamondez fastställa slutresultatet till 3-1 på en omställning.

– Unik är vassare än oss idag och är det bättre laget sett över 90 minuter. Men vi kämpar hårt och står upp bra i en på förhand svår match. Benjamin Dogan i mål får jag höja lite extra idag då han gjorde många svettiga räddningar och höll matchen levande läng, avslutar SFF-tränaren.

Unik FK – Syrianska FF 3-1 (0-0)

Målen, 1-0 (47) Rafael Gomes, 2-0 (53) Ali Khan Hassanzadeh, 2-1 (80) Mohammad Kalash, 3-1 (87) Sakarias Bahamondez.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar