Bra match av Lamadjurets AIBC trots förlust!

Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC stod upp bra i borta mot topplaget IK Sirius FBC i herrtrean, men föll tillslut med 3-6 (2-2,2-0,2-1).

Vi gör faktiskt en riktigt bra match tycker jag även fast det är Sirius som har spelet, berättar tränare John Andersson.

Det är också Lama som rivstartar och överraskar hemmalaget med att både göra 1-0 & 2-0 med dryga 13 minuter spelat av den första perioden. Innan perioden är slut så har dock Sirius jobbat sig ikapp och har 2-2 inför mellanakten.

Den är bara knappt två minuter gammal när hemmalagets Theo Norén skickar i ledningsmålet till 3-2 och nu var det motigt för Lama. Innan mellanakten är slut så utökar Sirius sin ledning till 4-2, men Lama sliter vidare. Efter att hemmalaget gjort 5-2 och tillsynes spikat matchen så sprattlar Lama till och ställer en sista fråga med att reducera till 3-5. Det är alt framåt nu för Lama men det straffar sig då hemmalagets Filip Eriksson lyfter in 6-3 med 37 sekunder kvar att spela i spel fem mot fyra.

Vi tar ledningen, men tappar fokus lite när tröttheten sätter in. Sirius rullar runt väldigt bra i spelet och det tar väldigt på orken på våra killar, så det är det som avgjorde – tycker jag. Men ett fall framåt för våran del. Avslutar John.

IK Sirius FBC – Lamadjurets AIBC 6-3 (2-2,2-0,2-1)
Skott: 41-14 (13-7,15-2,13-5)

Målen, LAIBC: Max Gustavsson, Joakim Johansson, Jonas Hagman

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar