Bra läger för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Handboll: Herrarna i Enköpings HF fick bra svar på träningslägret i Lindesberg och matchade bra med hela truppen.

– Vi har haft en kanonhelg med fantastiska förutsättningar på en fin anläggning som har allt (Lindesberg Arena), ihop med damlaget. Vill passa på att tacka vår sportchef, och all personal på plats i Lindesberg, som verkligen ska ha ros för att ha visat på stor lyhördhet för oss och våra behov, och också löst åt oss, det vi velat ha på plats, berättar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

EHF genomförde ett par bra träningar innan det var dags för match mot Lindesberg.

– Träningspass, gympass (interna samt externa), teoripass, teambuild och matcher, samt mycket bra ’brobyggande’ över lagtillhörighets-gränserna.

Under söndagen matchade EHF och det gav en hel del bra svar.

– I U-lagsmatchen (EHF div IV, LIF Blå div II) fick vi se oss besegrade med 33-25 mot ett starkt LIF Blå, efter att ha matchat med många förstaårsseniorer, ihop med ett par rutinerade spelare, för trygghetens skull. En match som vi var numret lite för litet i, och skulle nog så vara, men där många tog stora kliv framåt sett från matchen som vi spelade i Västerås veckan innan, berättar Bäcklin som fortsätter:

– Ett långt mycket större mod, ett tydligare försök att komma närmre de ramar vi satt upp för spelen, samt ett långt mycket rejälare försvar, siffrorna till trots. Det tar sig, och vi har en god såväl bredd, som återväxt, och många som visar att de är beredda att jobba hårt för att komma in i den nya ’senior-vardagen’.

Bästa Målskyttar EHF U: Philip Eriksson 9, Gustav Wedholm 5.

Sedan var det dags A-laget mot Allsvenska Lindesberg.

– I A lagsmatchen mot LIF Lindesberg slutar det lika på 20, efter att vi drivit matchen hela vägen fram tills dess att vi börjar känna av att vi har en helg i benen, och de får viss utdelning på en förändrad försvarsdisposition, samt får igång ett målvaktsspel som är bitvis extremt bra i slutet. Med det sagt så står också vår målvakt (Hampus Wallin) för en strålande insats matchen igenom, och ska även han ha beröm.

EHF tar tag i taktpinnen och ber inte om ursäkt för att de är där, utan driver på ett försvarsspel som är samlat, kommunikativt och väldigt väl arbetandes i fötterna ihop med fin aggressivitet och bollhunger, vilket ger laget enklare räddningar, och chans att jobba med omställningsspelen vilket blev lyckat då det varit lite fokus hos EHF i träning på slutet.

– Vi kommer upp tidigt i ’träff’ över hela försvarslinjen och Lindesberg kör fast totalt.

I halvlek är det 8-15 efter att EHF spelat fantastisk handboll även offensivt, med mycket variation, och spelare som vill framåt och offrar sig såväl individuellt, som de tar ansvar för det tysta jobbet för kollektivet.

– Vi vårdar boll och respekterar avsluten på ett bättre och tydligare sätt än mot Västerås i försäsongspremiären, vilket tillåter oss att ha tag i taktpinnen. Vi är också mycket tålmodigare och tvingar Lindesberg till tidiga time-outs och mycket förändringsförsök, som inte bär frukt. Vi har ett bra snack i paus och en klar idé om hur vi vill försöka komma vidare i matchen i andra halvlek.

EHF är ytterst nära att kunna knyta ihop säcken efter att ha jobbat vidare med tydligt ’driv’ i defensiven, mod i omställningar i bägge riktningar, samt en ärlig intention att jobba med, för gruppen, lite nya lösningar i planens bägge delar.

– Vi kör lite fast sista 10’ när vi blir lite villrådiga, och som sagt ovan så kommer målvakten i Lindesberg upp med en stor insats i andra halvlek, och en ledning på 7 krymper, men (!) orkar jobba klart till ett kryss tillslut efter att vi fått bra läge att göra 19-21 med ca 30s’ kvar, men tyvärr kan vi inte förvalta det läget, och Lindesberg får chansen att sätta upp ett sista spel, och gör 20-20 med 3s’ kvar. Vi vill alltid vinna, och den mentaliteten är vi stolta över, säger EHF-tränaren som summerar:

– Jag inte för en sekund besviken över att vi ’tappade’ en match mot sådant motstånd på försäsongen; utan tvärtom väldigt rakryggad över vår prestation, och nöjd med att vi kan börja känna, även om vi behöver nån match till för att kunna känna det hela vägen, att vi gjort jobbet, och gjort jobbet rätt, alla de långa timmar vi jobbat i sommar. Det känns också väldigt inspirerande för framåt att vi redan ser embryon till nya lösningar där den nya vardagen utan Anton Lindblom och Ludwig Isegren är vår sanning. Klart överbetyg på hela gruppen, och något enskilt plus kan vi inte dela ut, det vore alla övriga i gruppen en otjänst.

Målskyttar EHF: Mattias Johansson 5, Filip Tapper 4, Gustav Odeheim 4, Filip Eriksson 2, Adam Skogäng 2, Viktor Berg Von Linde 2, Joel Eneroth-Ädel.

Lämna ett svar