Bra kamp när EIBK föll!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK gick en riktig holmgång hemma i Damtrean mot Björklinge BK som drog det längsta strået.

Det skulle komma att bli en riktig holmgång över 60 minuter där matchen avgörs i den första perioden. Det är kamp om varje millimeter på banan och det skapas inte mycket offensivt. Det handlar mest om skott från distans och några få hetare chanser.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK har den första chansen och det redan efter 1,20 spelat då en friställd Matilda Irvebrandt avslutar bra, men gästernas duktiga målvakt – Nathali Mårtensson Karlsson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Det är dock gästerna som känns lite rakare i sitt spel och BBK gör också 0-1 med 4,27 spelat genom Clara Sundström som kan raka in bollen i öppet mål efter att lagkompisen Tilda Weidenberg i bra läget missat bollen och ställt hemmakeepern Jennie Larsen.

Foto: Kent Lundqvist

BBK fortsätter att vara laget som skapar och i mitten av perioden så har Ella Kjaer dubbla chanser friställd i slottet, men Larsen räddar båda.

Foto: Kent Lundqvist

Det lilla övertaget skulle dock ge utdelning två gånger om innan perioden var slut. Först så gör Julia Hansson 2-0 friställd framför mål och minuten senare gör Tilda Weidenborg 0-3 med ett bra avslut i slottet.

Foto: Kent Lundqvist

– V håller inte ihop laget som vi bör och ger dem ytorna mellan våra backar och forwards vilket straffar sig, konstaterar EIBK-tränaren Benny Brundell.

Mellanakten blir 20 minuter kamp på mittplan och det händer egentligen inget av värde mer än att båda lagen visar prov på bra defensivt spel så 0-3 står sig in i den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Sista perioden rivstartar. Efter bara några sekunder så har Weidenborg en bra chans som Larsen räddar. Med 1,23 spelat får hemmalaget chansen att ta sig in i matchen då BBK drar på sig en utvisning. EIBK skapar två vassa chanser, men den vassaste har gästernas Ida Berglund som kommer fri från halvaplan, men väljer att försöka passa?

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så går matchen in i en kamp igen och det blir inte mycket chanser åt något håll. Spelförande är dock fortsatt BBK. I slutskedet av matchen så vaskar EIBK fram ett par chanser att reducera och vassast är hemmalagets bäste spelare Wendy Yep som dock inte lyckas överlista gästernas keeper  och bäste spelare – Mårtensson Karlsson.

Foto: Kent Lundqvist

– En våra bästa matcher trots förlusten. Vi håller jämna steg med BBK hela vägen och det är små marginaler som avgör, berättar EIBK-tränaren Benny Brundell.

Enköpings IBK U – Björklinge BK U 0-3 (0-3,0-0,0-0)

Skott: 15-15 (7-7,4-3,4-5)

Målen: 0-1 (04:27) Clara Sundström, 0-2 (13:32) Julia Hansson, 0-3 (14:30) Tilda Weidenberg.

Utvisningar: 1x2min – 3x2min

Damtrean >>>

Lämna ett svar