Bra insats och prestation räckte inte för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK var värda poäng efter att ha skakat tabelltvåan Gefle IF FF på bortaplan i damettan.

– Vi gör rakt igenom en bra match och pressar verkligen topplaget Gefle i 90 minuter, berättar ESK-tränaren Lovisa Delby.

I den första halvleken så är det ESK som visar att dem är i form och har hittat rytmen i spelet.

– Vi gör en riktigt bra halvlek där vi håller ihop laget bra defensivt och skapar en del offensivt som kanske borde resulterat, menar Lovisa.

Det var dock mållöst efter 45 spelade minuter av matchen och nu kom den kritiska delen av matchen för ESK som tidigare under säsongen tappat flera matcher under den första kvarten av andra halvlek.

– Det blev tyvärr så igen. Hemmalaget kunde göra både 1-0 & 2-0 tidigt i den andra halvleken, men skillnaden nu från tidigare var att vi knöt näven och kom tillbaka i matchen, berömmer ESK-tränaren.

ESK lyfte sig efter den olyckliga sekvensen i matchen och flyttade fram. Laget vaskade fram en hel del chanser och det skulle också ge utdelning.

– Vi gör det riktigt bra efter baklängesmålen. Möblerar om lite där vi flyttar fram Ina Burström och tar in Maria Fjellman med en mer defensiv roll och det gav utdelning, berättar Lovisa.

Efter bra tryck på hemmalaget fångar Cheyenne Spade upp en ribbretur och reducerar till 1-2. Det blir sedan en jakt på kvittering mot ett skakat Gefle som dock kan freda sitt mål och hålla undan.

– Det var bra hela vägen, men vi lyckades inte riktigt skapa den där riktigt heta chansen då spelarna var trötta på slutet. En stor eloge till att spelarna verkligen gav det en chans trots att dem var trötta och slitna i slutet. Det här ger bra energi till fortsättningen och jag hoppas att vi kan ytterligare något steg här under hösten, summerar ESK-tränaren.

Gefle IF FF – Enköpings SK 2-1 (0-0)

Målen: 1-0 (54) Ida Pettersson, 2-0 (56) Ida Pettersson, 2-1 (84) Cheyenne Spade.

Publik: 54

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar