Bra hockey när HC Liljan vann!

Petter Eriksson framme och hotar. Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan gjorde en bra match i Hockeytreans fortsättningsserie när man hemmabesegrade tabelltrean Boo HC med 4-3 (2-1,2-1,0-1) i 6:e omgången.

Det var en bra match mot ett bra lag som var roliga att möta, menar tränare Kalle Wallin.

Så var det verkligen, Boo var på plats för att spela hockey och det kunde dem. Matchen blev underhållande tillskillnad mot förra hemmamatchen mot Östervåla som bara vara bök & stök. Vi fick se fart och fläkt från två lag som ville spela hockey.

Foto: Kent Lundqvist

I den första perioden är det Liljan som dominerar stort i spelet med puck och man kommer i våg efter våg av bra anfall anförda av första linnan med Patrik Cederlöv – Andreas Näslund – Jesper Jensen. Det skulle också ge utdelning i form av spel fem mot fyra och där får vi ett snyggt ledningsmål, det är William Jernberg som hittar en framstörtande Viktor Eriksson från sin backplats och han trycker in 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Boo spelar på kontringar och är då och då lyckosamma i det spelet, men det som skapas räddas av hemmalagets burväktare Pelle Olofsson. Det skulle dock komma en kvittering och även det i spel fem mot fyra. Ett riktigt ABC mål av gästerna, pucken bakom mål hos gästernas bäste spelare – Magnus Norén som prickar in en passning i slottet till Andreas Lind som gör 1-1 snyggt och prydligt.

Liljan svarar omgående, Felix Eriksson vallar fram pucken till en fram-skrinnande Joakim Nyberg som friställd med gästernas målis – Emil Wallin knäpper upp pucken i krysset till 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

En bra period där vi kanske borde gjort något mål till och deras kvittering är inte mycket att snacka om, de är ruggigt bra i spel fem mot fyra så här får vi passa oss för fler utvisningar, säger Kalle.

I mellanakten fortsätter Liljan att vara det spelförande laget men Boo får mer att säga till om i spelet med puck. Det är dock Liljan som rivstartar perioden och mer eller minder parkerar med pucken framför en vilt kämpande Wallin i Boo kassen. I ställe för utökad ledning så vänder spelet och Boo visar klass när man kvitterar till 2-2 genom Kristoffer Stenberg.

Foto: Kent Lundqvist

Vi blir för heta på att göra 3-1 och ger dem den isen de vill ha och då straffar dem oss direkt, konstaterar Kalle.

Det skulle dock inte dröja länge för hemmalaget att återta ledningen, Cederlöv gör en solorajd och trycker in 3-2 för hemmalaget med fem minuter spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden blir öppen och böljande där båda lagen skapar chanser, men storspelande Olofsson & Wallin gör att siffrorna hålls nere. Det skulle dock målas en gång till i perioden, det är gamesmarte och rutinerade Dennis Lindberg som uppfattar en hemmaspelare i tidsnöd, han kliver in i offensiv zon och står för en puckstöld och ett kliniskt avslut till 4-2 bakom en chanslös Wallin.

Foto: Kent Lundqvist

Han är så cool och är smart i spelet, man kan riktigt se hur han har räknat ut att det där skall hända och så är han så kall i avslutet, berömmer Kalle.

Den tredje och sista perioden går klart till gästande Boo som efter 9,33 spelat får blodad tand när Liljan i sin iver att göra 5-2 tappar bort Adnan Mlivic som reducerar till 3-4 och det är match igen.

Boo skapar också en hel del kvitteringschanser och man tar ut sin målvakt i slutskedet av matchen för att ta poäng och behålla sin tredje plats i serien, men Liljans keeper – Olofsson har stängt för ikväll.

Foto: Kent Lundqvist

Det var en rörig avslutningsperiod där vi inte riktigt följer den plan vi lade inför perioden, vi ville spela enkelt och se till att få pucken djupt på Boo och jobba fast den i offensiv zon. Vi blev lite för sugna på att stänga matchen med att göra 5-2 vilket kostade 3-4 istället och med bud på mer. Som helhet är jag mycket nöjd med matchen och att vi tar tre poäng, nu återstår två matcher (SDE & Ormsta) innan vi tar jul ledigt och jag hoppas på 6 poäng såklart, avslutar Kalle.

HC Liljan – Boo HC 4-3 (2-1,2-1,0-1)

Skott: 41-31 (19-9,16-10,6-12)

Målskyttar HCL: Viktor Eriksson, Joakim Nyberg, Patrik Cederlöv, Dennis Lindberg.

Utvisningar: 10 (4:2:4) – 6 (2:0:4)

Publik: 44

Spelarbetyg HCL:


Patrik Cederlöv


Andreas Näslund/Jesper Jensen


Pelle Olofsson/Viktor Eriksson

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar