Bra gruppfinal i Upplandscupen!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK var starkast i en bra och välspelad gruppfinal på Korsängen mot SK Elvan.

Det blev en mycket bra match när Södra Trögds IK och SK Elvan drabbade samman i gruppfinalen av Upplandscupen. Det var SK Elvan som startade matchen bäst och dominerade stort i spelet och bollinnehavet.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi fick oss en riktigt lektion under de första 30 minuterna, medger STIK tränaren Niklas Hallgren.

Det skapades dock inga direkt heta chanser ur spelövertaget och istället kunde STIK ta ledningen med 1-0 i den 28:e matchminuten. Ur egentligen ingenting lyckas inbytte Patrik Cederlöv ta sig loss och överlistar SK Elvans målvakt Börje Pilkka.

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan svara dock omgående på en snabb omställning där Kalle Fredriksson sätter bollen i djupet på Emil Ekström som är klinisk i läget när han överlistar Markus Hedström i STIK målet till 1-1 med halvtimmen spelad.

Foto: Kent Lundqvist

Allt efter som så mattas Elvan och STIK får mer och mer att säga till om och i slutskedet av halvleken så serverar Simon Tapper Cederlöv ett bra läge och han nickar in 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

– En riktigt bra första halvlek av oss där jag tycker vi visar upp en bra fotboll och för matchen. Att vi ligger under med 1-2 är mer tillfälligheter, konstaterar tränare Per Lygnegård.

I den andra halvleken så tar STIK över matchen och för spelet med en bra rörelse och en organisation i laget som imponerar.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger också en hel del bra chanser att punktera matchen, men en bra Pilkka och ineffektivitet i avsluten gör att matchen inte avgörs helt förrän i den 90:e minuten då Tapper trycker in 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi höjer oss efter dryga halvtimme spelad av matchen och tar över spelet. Det var en bra och nyttig match för oss där vi verkligen får svar på vart vi står mot ett bra SK Elvan, summerar Hallgren.

– Jag är mycket nöjd med stora delar av matchen, men det blir påtagligt att vi hade en match i benen sedan i fredags då vi mattas här i andra halvlek mot ett bra motstånd, summerar Lygnegård.

Södra Trögds IK – SK Elvan 3-1 (2-1)

Målen: 1-0 (28) Patrik Cederlöv, 1-1 (30) Emil Ekström, 2-1 (43) Patrik Cederlöv, 3-1 (90) Simon Tapper.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar