”Bra energi i laget ger självförtroende”

Vendela Tapper fick sitt seniora genombrott. Foto: Kent Lundqvist

Vendela Tapper som gjorde sin ”egentliga” seniora debut i helgen för Enköpings HF hemma mot tabelltvåan Kungsängens SK i Damettan och hon är på plats för att stanna.

Visst hon var med redan förra helgen och gjorde sin offentliga debut i EHF och spel i Damettan hemma mot NKIK, men då var det mer för att vara med och känna på det. Det kan man inte säga om matchen mot tabelltvåan KSK – Vendela Tapper född 2001 är på plats för att stanna.

– Jamen det kändes bra och vi hade en bra energi som gav mig det där lilla som behövs för att våga kliva fram och spela ut mitt spel, det var kul att spela, berättar Vendela.

Foto: Kent Lundqvist

Du har gjort bra matcher i F19 serien och är värd den här chansen, men hur ser du på skillnaden att spela på den här nivån och juniorhandbollen?

– Det känns på ett sätt lättare då jag får mer plats och utrymme att spela, det är lättare att komma till helt enkelt. Tempot är högre och det passar min spelstil känns det som, menar Vendela.

Du gör fem mål och spelar riktigt bra defensivt, hur upplevde du din egen insats mot tabelltvåan KSK?

Foto: Kent Lundqvist

– Det funkade bra och jag fick bra hjälp av de andra i laget, vi hade bra energi och det ger bra självförtroende. Det var bara synd att vi förlorade. Vi hade många bra sekvenser i matchen, men tyvärr så räckte vi inte hela vägen, konstaterar Vendela.

Detta måste ha skapat en bra känsla till uppehållets träning inför den andra halvan av serien.

– Ja det gör det, men det är väl inte riktigt klart hur vi skall träna nu under uppehållet. Vi har ju även USM med F19 laget att fokusera på så vi får se hur vi hanterar uppehållet, men det skall bli kul att ladda om för kommande uppdrag, avslutar Vendela.

Lämna ett svar