Bra chans att nå SM veckan!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings rugbyherrar spelar i helgen ett helt avgörande gruppspel för att nå finalspelet i Sweden Rugby 7s under SM veckan.

Semifinalerna Sweden Rugby i 7s imorgon lördag den 2:a juni. Fyra lag når finalspelet under SM veckan i höst och det är 1:an & 2:an från varje semifinalgrupp, En grupp spelas i norr (Södertälje) med ERK, Erikslunds RK, Hammarby, Linköping och Södertälje. Den andra spelas i söder (Kalmar) med Göteborg RK, Gripen, Malmö och Wexiö RK.

– Förberedelserna har varit bra. Tränade sista träningen under torsdagskvällen där vi jobbade med att sätta ord på alla roller vi har för att öka kommunikationen. Den har vart okej, men jag vill att vi ska vara övertydliga mot varan så det inte blir onödiga missförstånd, berättar tränare Jim Wetterström.

Vad tror ni om era chanser att nå finalspelet under SM veckan?

– Vi har bra chanser att komma till SM veckan. Vi kör på samma unga lag som innan med några små ändringar. Då vi vill låta Oskar Proos återhämta sig ordentligt efter att han fick en smäll på knät förra matchen. Den största utmaningen är nog oss själva. Håller vi oss till våra roller på plan och spelar en smart, men rolig rugby så kommer vi nå vårt mål, menar Jim.

Hur ser truppen ut i övrigt?

– Truppen är den samma som tidigare. Hade hoppats på att få med Robin Fransson, men han åker iväg med 7 manna landslaget. Vi har Hannes Nylén som kan ta en ledarroll och är en ung och snabbat utvecklande spelare, avslutar Jim.

 

 

Lämna ett svar