Bra Allsvensk premiär!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings rugbyherrar stod för en bra insats och prestation i den Allsvenska hemmapremiären mot favoriten Exiles.

– Vi gör det mycket bra i den här matchen där alla är med och bidrar, säger tränare Jim Wetterstrand.

ERK fick en trist inledning på hemmapremiären då gästande favoriten Exiles gör 0-5 genom Jeandre Van Vuuren redan efter dryga två minuter spelat av matchen. Sedan håller hemmalaget gästerna stången till det ’r knappa 20 minuter spelat då Theodor Karlsson lyckas göra matchens andra försök viket tillslut gav 0-12.

ERK skulle svara ganska omgående med ett bra spel som gav resultat. Hemvändande Jonas ”Grillan” Grillfors lägger in 5-12 och på den efterföljande målsparken gör Johan Eriksson 7-12 och det var match igen.

Då drar hemmalagets Senad Turcinovic på sig ett rött kort ganska omgående och det kostar, Exiles går fram till ledning med 19-7 innan första halvlek är över.

– Vi fick ett onödigt rött kort på en klungspelare. Klungar spelade dock väldigt bra med en spelar mindre även om det var mer arbete för dem. Super stolt över deras kämparglöd och vilja att göra deras bästa för laget, berättar Jim.

I den andra halvleken blir det slitsamt för ERK som ändå gör det bra och tappert. När hemmalagets Oliver Löfgren lägger in 12-19 blev det nog en smula darrigt hos gästernas. Det var ett resultat som står sig till det ”bara” är 14 minuter kvar av matchen. Då kommer det avgörande rycket av gästerna som till slut vinner med 41-12.

– De unga backarna spelade bra. Tyvärr fick Oskar Proos en smäll så han fick lov att gå av. Då vi inte hade Hannes Nylen på plan på grund av sjukdom så försvann den stora kommunikationen mellan klunga och backar, men det rädde klungspelarna ut och hjälpte Birk Westerlund som fick lov att spela på Oskars position som uthalv. Oliver kämpade på bra och vann ofta meter under hela matchen. Jonas grillfors som var kapten för dagen tog på sig ansvaret bra och visade många kvaliteter. Mycket bra match först spela en man mindre i 60 minuter, summerar Jim.

Enköpings RK – Exiles 12-41 (7-19)

Poänggörare,
ERK: Jonas Grillfors 5, Oliver Löfgren 5, Johan Eriksson 2.

Exiles: Ushangi Mchedlishvili 16, Ashley Kitchen 10, Theodor Karlsson 5, Jeandre Van Vuuren 5, Levan Khizanishvili 5,

Övriga resultat & tabell >>> 

 

Lämna ett svar